Seminaruose - patarimai, kaip pasiruošti euro įvedimui

Siekiant kuo plačiau informuoti visuomenę apie euro įvedimą Lietuvoje, nuo balandžio regionuose vyksta ir gegužę bus tęsiami nemokami informaciniai seminarai bendruomenių lyderiams, verslo atstovams ir visiems gyventojams.

Tarp labiausiai dominančių klausimų - kur, kada ir kokiu kursu bus galima nemokamai išsikeisti litus į eurus.<br>R.Neverbicko nuotr.
Tarp labiausiai dominančių klausimų - kur, kada ir kokiu kursu bus galima nemokamai išsikeisti litus į eurus.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 5, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:43 AM

„Ši informacinė kampanija – tai įžanga į euro įvedimą Lietuvoje, jos metu siekiama supažindinti su praktiniais euro įvedimo aspektais, atsakyti į labiausiai rūpimus klausimus, išsklaidyti nepagrįstą nerimą dėl mūsų būsimos valiutos“, – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Renginiai skirti savivaldybių, seniūnijų atstovams, socialiniams darbuotojams, bendruomenių lyderiams – tiems, į kuriuos žmonės pirmiausiai kreipsis patarimo ar atsakymo.

Tuo pat metu tuose pačiuose miestuose vyksta seminarai verslininkams bei visiems gyventojams. Juose Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos, VšĮ „Versli Lietuva“ specialistai pristato euro įvedimo pagrindinius ekonominius (įskaitant konkrečių sąnaudų ir naudos analizę) ir praktinius euro įvedimo akcentus. Daug dėmesio skiriama vartotojų apsaugai, patariama, kaip atpažinti grynuosius pinigus, apsisaugoti nuo galimų sukčiavimo atvejų.

Seminaruose Lietuvos žmones labiausiai domina, kur, kada ir kokiu kursu bus galima nemokamai išsikeisti litus į eurus, kaip bus perskaičiuojami atlyginimai ir pensijos, kaip valstybė užtikrins, kad, prisidengiant euro įvedimu, neaugtų kainos.

Nemokami euro seminarai vyksta nuo balandžio, per kurį jie aplankė Pietų ir Pietryčių Lietuvą. Renginiuose apsilankė apie 800 klausytojų, tarp jų daugumą sudarė savivaldybių, seniūnijų atstovai, socialiniai darbuotojai, bendruomenių lyderiai ir kiti nuomonės formuotojai.

Gegužę seminarai vyks Šiaurės ir Vakarų Lietuvos dalyse – Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Telšių, Tauragės ir Utenos apskrityse. Gegužės pabaigoje juos numatoma surengti ir Vilniuje.

Antradienį renginiai aplankys Biržų, Pasvalio, Rokiškio ir Zarasų gyventojus.

Gegužės 8 d. seminarai vyks Kelmėje ir Radviliškyje, gegužės 13 d. – Šilutėje ir Šilalėje, gegužės 14 d. – Klaipėdoje ir Telšiuose, gegužės 15 d. – Akmenėje ir Mažeikiuose, gegužės 20 d. – Joniškyje ir Pakruojyje, gegužės 21 d. – Palangoje, gegužės 22 d. – Neringoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.