A.Butkevičius: „Pensijų ir išmokų didinimo paketas - rugsėjį“

Jo teigimu, bus didinama ir ligos bei motinystės išmoka.

Bazinė pensija bus didinama 10 litų ir draudžiamosios pajamos - 10 litų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bazinė pensija bus didinama 10 litų ir draudžiamosios pajamos - 10 litų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:22 PM

Jis ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė, jog socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė bei finansų ministras Rimantas Šadžius tuomet turėtų būti parengę tarpusavyje suderintą projekto variantą.

„Kol kas pagal pirminį aptartą variantą, bazinė pensija bus didinama 10 litų ir draudžiamosios pajamos 10 litų. Taip pat bus didinama minimali mėnesio alga (MMA). Kokiu dydžiu, mes pasakysime rugsėjo mėnesį. Taip pat bus didinimas bazinis mėnesinis algos dydis tiems darbuotojams, kurie dirba pagal darbo sutartis biudžetiniame sektoriuje“, - sakė premjeras.

Jo teigimu, bus didinama ir ligos bei motinystės išmoka.

„Visą šitą paketą socialinės apsaugos ministrė, suderinusi su finansų ministru, turi pateikti rugsėjo mėnesį“, - tvirtina A.Butkevičius.

Liepos pradžioje skelbta, kad valdantieji žada didinti pensijas visiems pensininkams nepriklausomai nuo gaunamų pensijų dydžio, jos bus didinamos, nes didės bazinė pensija, kuri dabar kuri yra 360 litų. MMA žadėta didinti 100-150 litų. Tariamasi ir dėl galimybės didinti bazinį atlyginimo dydį biudžetininkams.

Seimas po pateikimo yra pritaręs Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma ligos pašalpas grąžinti į ikikrizinį lygį - nuo 2015 metų sausio „Sodros“ pašalpa nuo trečios ligos dienos sudarytų 85 proc. atlyginimo, o ne 40 proc., kaip yra dabar.

Taip pat numatoma, kad didesnes ligos pašalpas gautų daugiau uždirbantys gyventojai. Šiuo metu pašalpos mokamos tik nuo dalies algos, kuri neviršija 3,2 draudžiamųjų pajamų dydžio - 4762 litų. Siūloma šią ribą pakelti iki 5 draudžiamųjų pajamų dydžių - 7440 litų, nes toks dydis galiojo iki krizės.

MMA šiuo metu yra 1 tūkst. litų - pernai sausį ji padidinta 150 litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.