Ruošiantis eurui: „Maximos“ investicijos sieks milijoną litų

Ruošdamasi artėjančiam euro įvedimui, bendrovė „Maxima LT“ investuos į naujos valiutos – euro saugos užtikrinimą. Pirminiais skaičiavimais, bendrovės planuojamos investicijos sieks mažiausiai 400 tūkst. litų. Didžioji dalis šių lėšų bus skirta euro klastotes atpažįstantiems aparatams įsigyti, taip pat supažindinti ir parengti darbuotojus darbui su naująja valiuta, fizinei apsaugai parduotuvėse bei papildomoms pinigų inkasavimo paslaugoms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-22 13:35, atnaujinta 2018-02-11 19:43

„Darbas su naująja valiuta, o ypač darbas su dviem valiutomis pirmosiomis ateinančių metų sausio savaitėmis, mūsų darbuotojams taps išties nelengvu iššūkiu. Rengdamiesi tam, nusprendėme papildomai investuoti į naujos valiutos saugą, užtikrinant, kad euro banknotų klastotes mūsų darbuotojams būtų paprasta atpažinti, visos kasdienės finansinės operacijos parduotuvėse vyktų sklandžiai ir saugiai“, – sako „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

„Maxima LT“ parengė specialią mokymų programą, kuria vadovaujantis tinklo darbuotojai supažindinami su euru, jo skiriamaisiais ir saugos požymiais, taip pat su kasdienėmis konkrečiomis darbo su kasos aparatais, kasdienių finansinių operacijų atlikimo instrukcijomis. Siekiant darbuotojams suteikti ne tik teorinių, bet ir praktinių įgūdžių, dalyje parduotuvių bus įrengtos mokomosios kasos, taip užtikrinant, kad darbuotojai turėtų galimybę pabandyti ir išmokti kasdienes finansines operacijas atlikti jau naująja valiuta.

Atpažįstant euro banknotų klastotes, prekybos tinklas investuos ir į euro klastotes atpažįstančius aparatus. Renkantis šių aparatų modelį, vienas iš svarbiausių kriterijų buvo aparato paprastumas ir patogumas naudoti darbuotojams. Viso prekybos tinklas ketina įsigyti per 2 tūkst. tokių aparatų, jie bendrovei papildomai atsieis apie 360 tūkst. litų.

Papildomus techninius, fizinius ir finansinius resursus „Maxima LT“ planuoja ir pirmosiomis sausio savaitėmis, kai pirkėjai galės atsiskaitinėti abiem valiutomis, tačiau grąžą prekybininkai privalės išduoti tik eurais. Bendrovė planuoja papildomas investicijas ir į monetų ir banknotų skaičiavimo aparatus parduotuvėse, taip pat grynųjų pinigų pristatymo ir inkasavimo paslaugas.

Preliminariais skaičiavimais „Maxima LT“ investicijos pereinant prie naujos valiutos šalyje sieks 1 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.