Jūsų aistra - išlaidavimas? Sužinokite, kaip tai sutramdyti

Kaip, nuėjus į maisto prekių parduotuvę, netapti išlaidūnu? Vienas žinomiausių patarimų – einant į parduotuvę susidaryti pirkinių sąrašą. Tačiau yra ir daugiau patikrintų būdų, kurie leis pirkiniams išleisti kur kas mažiau. Praktiniais patarimais norintiems sutaupyti dalijasi prekybos tinklas „IKI“.

Puikus būdas sutaupyti - akcijos. Bet nereikia tuo piktnaudžiauti.<br>lrytas.lt nuotr.
Puikus būdas sutaupyti - akcijos. Bet nereikia tuo piktnaudžiauti.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2014, 4:44 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:29 PM

1. Produktų revizija – dar prieš einant į parduotuvę. Prieš eidami apsipirkti gerai apžiūrėkite, ką jau turite šaldytuve. Kitu atveju galite nusipirkti tik dar vieną sviesto pakelį, kurio dar du pakelius jau turėjote lentynoje.

2. Patarimas neatsispiriantiems pagundai išleisti daugiau nei planuota – paimkite su savimi į parduotuvę tik tokią grynųjų pinigų sumą, kurią galite šiems pirkiniams išleisti. Taip išmoksite geriau planuoti ir skaičiuoti prekes, kurias dedate į pirkinių krepšelį. Juk pagunda įsigyti ką nors prabangaus ir neplanuoto kur kas stipresnė tuomet, kai žinote, kad piniginėje visuomet tam turėsite lėšų. Be to, atminkite, kad nusipirkti daugiau, o išleisti mažiau galite rinkdamiesi prekybos tinklų produkciją, norintiems taupyti (pavyzdžiui, produktus iš „IKI“ CENTO linijos).

3. Akcijos – puikus būdas sutaupyti. Ypač artėjant didesnėms šeimos šventėms. Tiesiog susidarykite pirkinių sąrašą ir stebėkite akcijas. Nustebsite, kiek galima sutaupyti savęs nevaržant, o tiesiog pasirenkant produktus, kuriems tuo metu taikoma nuolaida. Žinoma, tai taip pat puiki praktika perkant negendančius produktus, tokius kaip buitinės chemijos gaminiai, šampūnai ar dantų pasta.

4. Pirkite atsakingai. Nesusigundykite daiktais, kurių niekuomet nepanaudosite ir nepaverskite savo namų maisto produktų sandėliu. Perkamus kiekius apskaičiuokite racionaliai, o produktus rinkitės tik tuos, kuriuos naudojote iki šiol arba esate tikri, kad panaudosite netrukus. Taip pat ne visuomet pasiteisina kai kurių pirkėjų pamėgta „odisėja“ po visas miesto parduotuves, ieškant mažiausių kainų, nes, pavyzdžiui, maisto produktų kainos „IKI“ parduotuvėse – panašios kaip ir kituose prekybos tinkluose, o kai kas ir – pigiau.

5. Rinkitės sezoninius vaisius ir daržoves. Šie dažniausiai būna pigesni nei ne sezono metu. Be to, jų pasirinkimas – kur kas gausesnis.

6. Naudokitės prekybos tinklų lojalumo programomis. Pavyzdžiui, prekybos tinklas „IKI“ siūlo lojalumo programas „IKI Premija“ ir „IKI“ privilegijų kortelę senjorams. Antradieniais šio tinklo parduotuvėse skelbiama senjorų diena, kuomet taikoma 10 proc. nuolaida prekėms. Taip pat nepamirškite išbandyti prekybos tinklo prekinio ženklo CENTO produktų, kurie skirti norintiems sutaupyti.

7. Maži žingsneliai – didelė nauda. Į parduotuvę pasiimkite nuosavą maišelį pirkiniams susidėti. Taip išvengsite smulkiųjų išlaidų ir prisidėsite prie ekologinių idėjų puoselėjimo. 2008 m. prekybos tinklas „IKI“ pristatė žaliuosius gamtą tausojančius maišelius, kuriuos susidėvėjus nemokamai keičia į naujus. Vėliau pristatyta maišelių linija, skirta į Lietuvos raudonąją knygą įrašytiems paukščiams išsaugoti.

Pajauskite taupymo malonumą – sutaupytus pinigus investuokite į daiktus ir pramogas, kurių tikrai trokštate. Tai gali būti planuojamos išvykos prie jūros, atostogos su šeima arba seniai trokštama suknelė. Juk planuojantys finansus ir taupantys gali sau leisti daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.