Taupių studentų pirkinių krepšys – be prabangos prekių

Dvidešimt žmonių eilėje ties kasa? Būna ir taip, kai vakarais, po paskaitų, Vilniuje, Saulėtekyje esančią „Iki“ parduotuvę užgula iš greta esančių studentų bendrabučių sugužėję jaunuoliai. Traškučiai, alus, bananai, bandelės ar kokie nors pusgaminiai – vos ne kasdienis jų maistas.

M.Romerio universiteto studentė Marija ir jos draugas "Iki" parduotuvėje pirmenybę atiduoda lietuviškiems maisto produktams.<br>Organizatorių nuotr.
M.Romerio universiteto studentė Marija ir jos draugas "Iki" parduotuvėje pirmenybę atiduoda lietuviškiems maisto produktams.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2014, 7:25 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:42 PM

Tačiau anaiptol ne visi studentai neria į parduotuvę vien tam, kad į šaldytuvą prikrautų tik tokių produktų. Kaip ir kur nusipirkti skanaus ir ne paties brangiausio maisto, planuoja ne vienas jaunas žmogus.

Tenka taupyti

„Gyvename su draugu Vilniuje, Viršuliškėse. Nuomojamės butą. Todėl ir kasdienių, ir savaitgalio pirkinių dažniausiai užsukame į „Mados“ prekybos centre esančią „Iki“ parduotuvę.

Ne tik todėl, kad ši parduotuvė – arčiausiai namų. Bet ir dėl to, kad dar neteko nusivilti joje įsigytais maisto produktais“, - sakė M.Romerio universitete viešojo administravimo specialybę studijuojanti ketvirtakursė Marija Peikštenytė.

Daugumos studentų pajamos dažniausiai yra kuklios. Net ir tuomet, kai greta mokslų pavyksta rasti darbų, dalį uždirbtų pinigų praryja mokestis už nuomą ir komunalines paslaugas. Todėl taupymas – priverstinis studentų įprotis.

Daugiausia pirkinių – savaitgaliais

„Draugas – taip pat studentas. Dažniausiai savaitgaliais abu traukiame į „Iki“ parduotuvę ir nusiperkame daugiau maisto.

Į krepšį įsidedame šviežios mėsos – paukštienos arba maltos jautienos, kiaulienos. Stabtelim ir prie daržovių lentynų. Makaronai bei kruopos taip pat atsiduria pirkinių krepšyje.

Paprastai tai būna produktai, iš kurių galima pasigaminti daugiau patiekalų, kad jų užtektų ilgesniam laikui.

Be to, reikia ir buitinės chemijos – skalbimo miltelių, šampūno, muilo. Dažnai stengiamės pirkti akcijų metu ir taip sutaupyti “, - pasakojo M.Peikštenytė.

Grįžti namo, po paskaitų su bičiuliu neužsukus į parduotuvę, retai kada tepavyksta. Duona, pienas, varškė, o kartais – ir saldėsiai ar koks nors iš mėsos produktų vis tiek atsiduria kasdienių pirkinių krepšyje.

Perka, kas skanu

Ar studentai, kuriems noromis nenoromis tenka taupyti, maisto parduotuvėje dairosi į pačias pigiausias prekes, ar – į vertingiausias?

„Lyginame tos pačios grupės prekių kainas, ir neišvengiamai žiūrime jų kokybės. Paprastai nesirenkame pačių pigiausių gaminių. Bet neignoruojame ir akcijų. „Iki“ parduotuvėje jų būna ypač patrauklių.

Be to, jei greta importuotų daržovių, pavyzdžiui, morkų, salotų ar kopūstų, būna ir daržovių su prekės ženklu „Iki Ūkis“, renkamės pastarąsias. Palyginti „Iki“ ir kitus prekybos tinklus, kainos joje tikrai nėra didesnės“, - kalbėjo M.Peikštenytė.

Jos teigimu, įprotis apsipirkti „Iki“ atsirado ne šiaip sau. Pasak M.Peikšenytės, jos tėvai, vilniečiai, taip pat dažniausiai apsiperka „Iki“ parduotuvėse.

„O ir aš pati, kai galima rinktis, į kurio iš tinklų parduotuvę užsukti, nejučia nužingsniuoju į „Iki“. Manau, kad įtakos tokiam apsisprendimui turi ir tai, kad man neteko šio tinklo parduotuvėse nusipirkti pasenusių ar nekokybiškų produktų.

Ypač šviežia mėsa visada būna labai skani. Be to, jei tik įmanoma, perkame tai, kas pagaminta Lietuvoje. Mėsa – ne išimtis“, - sakė pašnekovė.

Desertų pagunda

Dar vienas motyvas, skatinantis ir Mariją, ir jos draugą užsukti į „Iki“ - kepyklėlė.

Anot Marijos, joje iškepta duona, bandelės ar pyragaičiai būna labai skanūs.

„Neatsispiriame ir „Iki“ pagamintų desertų pagundai. Taupydami vieniems produktams, kartais gardėsiams imame ir išleidžiame tai, ką sutaupėme“, - atviravo studentė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.