Neužkibkite ant sukčių meškerės: internete siūloma pirkti eurų

Gruodžio pirmąją Lietuvos bankas ir šalies komerciniai bankai pradėjo pardavinėti pažintinius lietuviškų eurų monetų rinkinius. Vieno tokio paketo vertė – 11,59 euro, o įsigyti jį galima už 40 litų. Šios dienos nekantriai laukė ir pasipelnyti panorę piliečiai. Internete galima rasti skelbimų, kuriuose siūloma tokį rinkinį įsigyti už 60 litų. Perkant daugiau taikomos ir nuolaidos.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2014-12-01 14:26, atnaujinta 2018-01-20 05:31

„Geriausia Kalėdų dovana! Parduodu pirmuosius lietuviškus eurus – startpaketus. Išankstiniai Lietuvos euro monetų rinkiniai“, - šmėkščioja toks pranešimas vienoje skelbimų svetainėje internete.

Vieno rinkinio kaina – 60 litų. Jei perki dešimt, kainuos 550 litų. Na, o tiems, kurie panorės įsigyti šimtą, dar didesnė nuolaida – 5000 litų.

Pardavėjas iš Kauno pateikia dar vieną argumentą: tokie maišeliai su latviškais eurais prieš metus buvo itin paklausi Kalėdų dovana Latvijoje.

Tuo tarpu Lietuvos banko atstovui Giedriui Simonavičiui toks skelbimas neatrodo patrauklus.

„Noriu įspėti žmones, kad jie netikėtų netikrais pranašais ir visokio plauko apsimetėliais, kurie euro monetų rinkinius siūlo pirkti už didesnę kainą nei 40 litų. Tokie pardavėjai nori pasipelnyti.

Oficialiai lietuviškų euro monetų rinkiniai parduodami tik Lietuvos banke ir komerciniuose bankuose, o nuo gruodžio 4 dienos – ir Lietuvos pašto skyriuose. Saugokite savo pinigus“, - kalbėjo G.Simonavičius.

Lietuviški eurų monetų rinkiniai skirti visuomenei susipažinti su būsimąja nauja atsiskaitymo priemone. Kiekvieną visuomenei skirtą rinkinį sudaro 23 lietuviškos Vyčiu paženklintos eurų monetos: po tris 1, 2, 10, 20 bei 50 euro centų ir 1 bei 2 eurų monetas, taip pat dvi 5 euro centų monetos.

11,59 eurų monetų rinkiniai nuo šiandien parduodami Lietuvos banke ir komerciniuose bankuose, o nuo gruodžio 4 d. – 330 Lietuvos pašto padaliniuose už 40 litų (11,58 euro) iki šių metų pabaigos, iki Lietuvai pereinant prie naujosios valiutos 2015 m. sausio pirmąją.

Tokius rinkinius nuo gruodžio 4 dienos bus galima įsigyti 700 vietų.

Jie parduodami tik Lietuvos Respublikos teritorijoje ir tik fiziniams asmenims, ne daugiau kaip po 5 rinkinius vienu kartu vienam asmeniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.