Kauniečio bėdos: eurų turiu, bet negaliu jų pasiimti

Kaunietis Audrius gyvena piniginėje turėdamas 70 euro centų. Vyras pasakojo dvi dienas paeiliui – tiek vakar, tiek šiandien – apėjęs šešis Kaune esančius bankomatus, kad išsigrynintų eurų, tačiau grįžęs tuščiomis. Ant visų jų šviečia užrašas, kad bankomatas laikinai neveikia.

Kai kurie SEB bankomatai neveikia. Arba inkasatoriai nespėjo papildyti jų eurais, arba šaltis įstrigdė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kai kurie SEB bankomatai neveikia. Arba inkasatoriai nespėjo papildyti jų eurais, arba šaltis įstrigdė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jan 7, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:57 PM

„Mačiau reklamą, kad Lietuvoje įvedamas euras. Pasistengiau, kad litų neliktų mano piniginėje. O dabar teturiu 70 euro centų“, - pasakojo į lrytas.lt paskambinęs vyras.

Jis piktinosi, kad nieko nepešė ir banko skyriuje. Ten jam buvo pasiūlyta išsigryninti eurus iš sąskaitos, sumokėti už operaciją, rašyti pretenziją ir tikėtis, kad, ją patenkinus, bus grąžinti pinigai, kuriuos kaunietis išleistų sumokėdamas už gryninimą banko skyriuje.

„Kodėl turėčiau mokėti?“ - klausė vyras, įsitikinęs, jog bankas turėtų užtikrinti, kad gauti eurų būtų įmanoma bankomatuose.

SEB banko atstovas Arvydas Žilinskas pripažįsta, jog kai kurie bankomatai gali neveikti.

„Tam gali būti dvi priežastys: dėl aktyviai pinigus besigryninančių gyventojų inkasatoriai nespėja pripildyti bankomatų arba šaltis. Mat staigiai atšalus atsiranda sutrikimų. Atsiprašome klientų, jei nėra galimybės išsigryninti eurų, tačiau tai – laikina“, - aiškino banko atstovas.

Anot A.Žilinsko, laikas, per kurį sutvarkomas bankomatas, neapibrėžtas: tą gali pavykti padaryti ir labai greitai, tačiau tai gali ir užtrukti.

Kad sužinotumėte, kur yra artimiausias veikiantis bankomatas, banko atstovas patarė pasukti į banko kontaktų centrą, kuris veikia ištisą parą, pasinaudoti internetiniu banko puslapiu ar banko programėle išmaniuosiuose telefonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.