Gausėja ženklų, kad nuo liepos didės minimali alga

Premjeras Algirdas Butkevičius linkęs pritarti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) siūlymui nuo liepos minimalią mėnesinę algą (MMA) didinti iki 325 eurų, tačiau teigė, kad dėl konkrečios sumos ir terminų dar turi būti diskutuojama.

Nuo liepos MMA gali išaugti 25 eurais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nuo liepos MMA gali išaugti 25 eurais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2015, 9:20 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:46 AM

Anot ministro pirmininko, Vyriausybės pozicija dėl MMA buvo išsakyta dar pernai, tačiau šiuo klausimu turi būti rastas sutarimas tarp verslo, profesinių sąjungų ir Finansų ministerijos. Pasak A. Butkevičiaus, jei pramonininkų pasiūlymas MMA nuo šių metų liepos 1 d. didinti iki 325 eurų pasirodys patrauklus Trišalei tarybai, Vyriausybė jam pritars.

„Mes pritarsime. Aš dabar negaliu garantuoti, kokia biudžete mūsų buvo numatyta suma MMA didinimui, bet labai panaši“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

A. Butkevičiaus tikina, kad MMA didinimas nesukels jokių problemų smulkiajam ir vidutiniam verslui, kurio atstovai būtų linkę didinti neapmokestinamų pajamų dydį, o ne pačią MMA.

„Matome, kad realios pajamos tiek gyventojų auga, matome, kad įmonių pajamingumas didėja, įmonių ir pelnas auga. Dėl to nereikėtų per daug pergyventi, bet norėtųsi, kad būtų rastas bendras sutarimas“, – kalbėjo rremjeras.

MMA pastarąjį kartą iki 300 eurų buvo padidinta pernai spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.