Dėl euro įstatymo pažeidimų šiemet kreipėsi beveik 1000 žmonių

Už euro įvedimo pažeidimų kontrolę atsakinga Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) nuo šių metų pradžios yra sulaukusi per 900 vartotojų kreipimųsi.

Vartotojams Lietuvos bankas skelbia, kad šiomis dienomis Europoje buvo pristatyta nauja, geriau apsaugota 20 eurų kupiūra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vartotojams Lietuvos bankas skelbia, kad šiomis dienomis Europoje buvo pristatyta nauja, geriau apsaugota 20 eurų kupiūra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:38 AM

Kaip teigia VVTAT direktorius Feliksas Petrauskas, dažniausiai buvo skųstasi dėl kainų apvalinimo nesilaikant euro įvedimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų, taip pat dėl neaiškiai nurodytų kainų.

VVTAT telefonu gauna nemažai ir verslo subjektų kreipimųsi. Verslininkai prašo išaiškinimų, ar jie teisingai taiko su euro įvedimu susijusius reikalavimus.

Žmonės Lietuvoje šiandien sunerimę ir dėl to, ar jų rankose tikri eurai. Juolab, kad policija kasdien fiksuoja po kelis pranešimus apie įvairiuose prekybos taškuose randamus galimai netikrus pinigus. Vartotojams Lietuvos bankas skelbia, kad šiomis dienomis Europoje buvo pristatyta nauja, geriau apsaugota 20 eurų kupiūra.

Apyvartoje naujas 20 eurų banknotas pasirodys 2015 m. lapkričio 25 d. Jame panaudota naujoviška apsaugos priemonė – langelis su portretu hologramoje. Banknotą laikant prieš šviesą langelis tampa skaidrus ir jame išryškėja mitologijos personažo Europos portretas, matomas iš abiejų banknoto pusių. Naujajame 20 eurų banknote yra smaragdo spalvos skaičius ir Europos portretas, matomas vandens ženkle.

Serijos „Europa“ 5 eurų banknotas apyvartoje pasirodė 2013 m. gegužės mėn., 10 eurų banknotas – 2014 m. rugsėjo mėn. Šiuo metu pristatomas naujasis 20 eurų banknotas, o vėliau palaipsniui pasirodys ir naujieji 50, 100, 200 ir 500 eurų banknotai.

VVTAT primena, kad dėl Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo pažeidimų galima informuoti Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą telefonu (8 5) 262 6760 arba nemokama telefono linija 8 800 34528, kiekvieną darbo dieną nuo 8 iki 18 val. Susidūrus su galimai netikrai eurais – informuoti policiją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.