Benamiai kniaukia Rusijos herbus, kad nusipirktų duonos

Vasario pabaigoje dėl atšilusio oro Vladivostoko (Rusija) gatvėse gerokai padaugėjo benamių ir išmaldos prašytojų, rašo portalas „News.ru“. Viena iš vadinamųjų bomžų labiausiai mėgstamų vietų tapo miesto centrinės aikštės rajonas, esantis netoli Vladivostoko administracijos pastato. Kitame miesto rajone elgetos nuplėšinėja Rusijos Federacijos dekoratyvinius herbus ir neša juos į metalo laužo supirkimo punktus.

Rusijos benamis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos benamis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:49 AM

Portalas „Deita.ru" teigia, kad krizė smogė daugeliui žmonių. Dauguma benamių centrinėje miesto aikštėje prašo išmaldos, bandydami susirinkti bent kiek pinigų maistui, nakvynei, operacijai ar kitoms reikmėms. Štai prie centrinės aikštės esančioje požeminėje perėjoje jau daug metų elgetauja moteris vardu Tatjana, kuri save vadina „maldininke“.

„Aš renku pinigus, už dalį perku religinę literatūrą, dalį pinigų išleidžiu maldoms gausinti. Aš maldininkė! Aš labai myliu vaikus ir labai myliu jaunimą,ir labai myliu žmones“, – pasakojo ji.

Vladivostoko benamiai ne tik elgetauja. Stengdamiesi gauti vieną kitą papildomą kapeiką jie nevengia ir neteisėtų būdų pinigams užsidirbti. Pavyzdžiui, daugelis iš jų pragyvena iš Rusijos Federacijos dekoratyvinių herbų, kurie tampa lengvu jų grobiu – pristatę į metalo laužo supirkimo punktus, vargdieniai šiek tiek užsidirba.

Pažymėtina, kad šiuos herbus medžioja ne tik benamiai. Štai, kaip praneša miesto portalas „Vl.ru“, 2014 metų kovą Vladivostoke sulaikytas 57 metų vietos gyventojas, kurio automobilyje „Toyota Caldina“ rasta pavogtų herbų. Kai policija atvyko į nurodytą nusikaltimo vietą, įtariamasis spėjo pasprukti. Tačiau netoli viaduko jis pateko į avariją ir turėjo laukti kelių policijos atstovų. Šie ir aptiko jo automobilio bagažinėje penkis dekoratyvinius herbus. Rusijos valstybės simboliai pritvirtinti prie viaduko atitvarų metalinių plokščių. Vien tik pernai miesto valdžia pasigedo apie 40 dekoratyvinių herbų.

Oficialiosios statistikos, kiek yra benamių Rusijoje apskritai ir kiek atskiruose miestuose – nėra, teigiama portale. Kaip skelbia „Rosstat“ (Federalinė valstybės statistikos tarnyba – Red.), remdamasi 2010 metų visuotinio Rusijos gyventojų surašymo duomenimis, Rusijos Federacijoje tuo metu buvo apie 64 tūkstančiai „bomžų“. Tačiau kaip pažymi ekspertai, tikrasis benamių skaičius Rusijoje šiuos duomenis viršija dešimtis kartų.

Parengė Leonas Grybauskas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.