Padaugėjo reginčių geresnę finansinę padėtį

Balandį 10 procentinių punktų padaugėjo piliečių, manančių, kad šalies ekonominė būklė per

Balandį padaugėjo optimistų, matančių, kad finansinė padėtis gerėja<br>123rf.com nuotr.
Balandį padaugėjo optimistų, matančių, kad finansinė padėtis gerėja<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 24, 2015, 1:46 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 10:08 PM

Balandį šalies ekonominės padėties pagerėjimą teigė pajutę 21 proc. piliečių, nors kovą tokių buvo 11 proc., rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ balandžio 25-gegužės 5 dienomis atlikta sociologinė apklausa.

47 proc. respondentų tvirtino nepajutę jokių pokyčių, dar 27 proc. tikino, kad per pastaruosius du mėnesius Lietuvos ekonominė būklė suprastėjo.

Lyginant su prieš tai buvusiu mėnesiu, pesimistų dalis susitraukė 8 proc. punktais (35 proc. kovą), jokių pokyčių nepastebėjusių piliečių skaičius sumenko trimis procentiniais punktais.

Šeštadalis (17 proc.) suaugusių šalies gyventojų balandį savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią (lyginant su buvusia prieš du mėnesius), beveik trys iš dešimties (28 proc.) nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pablogėjo, o daugiau nei pusė (54 proc.) apklaustųjų atsakė pokyčių nepastebėję.

Lyginant su prieš mėnesį vykusia apklausa, optimistų skaičius išaugo 7 proc. punktais, esančių priešingos nuomonės – sumažėjo 8 proc. punktais.

Tiek valstybės, tiek savo šeimos finansine būkle dažniau už kitus nepatenkinti vyresni nei 50-ties metų respondentai, kaimų gyventojai, asmenys, kurių šeimos pajamos per mėnesį neviršija 450 eurų, taip pat tautinių mažumų – rusų, lenkų – atstovai.

Palankiau į šalies ir asmeninius finansus žvelgia didmiesčių gyventojai, jaunimas iki 30-ties metų, taip pat asmenys su aukštuoju išsilavinimu ir piliečiai, save priskiriantys dešiniųjų politinių pažiūrų spektrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.