Darbdaviai siūlo „revoliucinį“ sprendimą

Verslo įmones vienijanti

Bendrovės turi galimybę skirti lėšų darbuotojų sveikatai, sportui ir kitoms išlaidoms, tačiau jos yra apmokestinamos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bendrovės turi galimybę skirti lėšų darbuotojų sveikatai, sportui ir kitoms išlaidoms, tačiau jos yra apmokestinamos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 11:48 PM

Anot jo, šiuo metu bendrovės turi galimybę skirti lėšų darbuotojų sveikatai, sportui ir kitoms išlaidoms, tačiau jos yra apmokestinamos.

„Pateikėme Seimui įstatymo projektą, išnagrinėjome užsienio šalių patirtį, kaip darbdaviai skatina. Darbdaviai gali investuoti į socialines darbuotojų reikmes: papildomą sveikatos draudimą, mokamas studijas, odontologo paslaugas. Priklausomai nuo to, ko žmogui reikia. Pas mus tai apmokestinama, pas mus tai vadinama pajamos natūra“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė D.Arlauskas.

Jo nuomone, taip verslas galėtų sėkmingiau konkuruoti dėl darbuotojų, nes darbo užmokestis gali būti ne vienintelis būdas pritraukti geriausių specialistų.

„Negalime investuoti į darbuotojus, nes tai laikoma pajamomis natūra ir yra apmokestinamos. Jeigu pavyks, tai bus revoliucija. Tuomet darbdaviai galės investuoti į darbuotojo savivertę“, – tikino LDK generalinis direktorius.

LDK viceprezidentas Alvydas Žabolis teigė, kad įmonės taip pat galėtų steigti vaikų darželius, tačiau tai turėtų būti įtraukta į sąnaudas. Jo nuomone, papildomos socialinės garantijos darbuotojams populiarėtų palaipsniui.

„Atsiras tam tikra tradicija, nes darbuotojai, gaudami tam tikrą paketą, judėdami į kitą įmonę, taip pat tikėsis to paties. Ir per kurį laiką tai išplis“, – spaudos konferencijoje sakė A.Žabolis.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacija pakeitė pavadinimą į Lietuvos darbdavių konfederaciją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.