Abejonės dėl Graikijos smukdo euro vertę

Pirmadienį euro kursas JAV dolerio ir jenos atžvilgiu silpo. Daugiausiai įtakos tam turėjo savaitgalį nutrūkusios derybos tarp Graikijos ir jos tarptautinių kreditorių. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Jei šalys iki ketvirtadienio susitarimo nepasieks, Graikijos nemokumo skelbimo galimybė taps vis labiau ir labiau reali.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jei šalys iki ketvirtadienio susitarimo nepasieks, Graikijos nemokumo skelbimo galimybė taps vis labiau ir labiau reali.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2015, 5:17 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:21 AM

Euro vertė pirmadienį buvo smukusi iki 1,1195 JAV dolerio, vėliau kiek atsigavo ir pasiekė 1,1214 JAV dolerio. Palyginimui, dar penktadienį rodiklis sudarė 1,1265 JAV dolerio. Jenos atžvilgiu euro vertė penktadienį sudarė 138,92 jenos, o jau pirmadienį rodiklis siekė 138,37 jenos.

Euro nuosmukiui daugiausiai įtakos turėjo nutrūkusios savaitgalį derybos tarp Graikijos ir jos tarptautinių kreditorių. Iki ketvirtadienio, kuomet posėdžio renkasi euro zonos finansų ministrai, naujo susitikimo ir tolesnių diskusijų su Graikijos vyriausybe nėra planuojama, todėl abiem pusėms lieka visai nedaug laiko derinti vis dar galimam susitarimui iki birželio 30 d. – galutinio finansinės paramos iš ES gavimo termino. Tą pačią dieną Atėnai turės susimokėti ir 1,6 mlrd. eurų vertės įmoką Tarptautiniam Valiutos Fondui (TVF).

„Galiu tvirtai sakyti, kad investuotojai dėl euro nuvertėjimo grėsmės bus sunerimę visą savaitę“, – teigia „IG Securities“ rinkos analitikas Junichis Ishikawa. Specialistas pridūrė, kad, jei šalys iki ketvirtadienio susitarimo nepasieks, Graikijos nemokumo skelbimo galimybė taps vis labiau ir labiau reali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.