Rusai taupo: mažiau maisto, drabužių ir viso kito

Beveik du

Pusė respondentų pareiškė, jog pastarąjį pusmetį išlaidas maistui ribojo labiau, negu anksčiau.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pusė respondentų pareiškė, jog pastarąjį pusmetį išlaidas maistui ribojo labiau, negu anksčiau.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 29, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 8:38 PM

Be kita ko, jie ėmė pirkti pigesnius produktus (40 proc.), atsisakė tam tikrų produktų arba apskritai sumažino perkamo maisto kiekį (po 30 proc.). Be to, 13 proc. rečiau eina į maisto parduotuves.

Pusė respondentų pareiškė, jog pastarąjį pusmetį išlaidas maistui ribojo labiau, negu anksčiau.

Visų pirma jie mažino išlaidas mėsai ir paukštienai (29 proc.), sūriui ir dešroms (23 proc.), žuviai ir jūros gėrybėms (21 proc.), taip pat vaisiams (19 proc.) ir konditerijos gaminiams (17 proc.), sultims, vandeniui ir gazuotiems gėrimams (11 proc.) bei daržovėms (10 proc.). Dar 8 proc. Rusijos gyventojų ėmė labiau riboti išlaidas visiems maisto produktams.

Taip pat imta labiau mažinti išlaidas ne maisto prekėms ir paslaugoms (50 proc.).

Visų pirma ribojamos išlaidos drabužiams ir avalynei (27 proc.), pramogoms ir laisvalaikiui (17 proc.), parfumerijos ir kosmetikos prekėms bei kavinių ir restoranų paslaugoms (po 16 proc.), turizmo paslaugoms ir kelionėms (14 proc.). Po 11 proc. apkarpė išlaidas elektronikai ir buities įrangai, taip pat buities paslaugoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.