Turto deklaracijos šiemet itin ankstyvos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad interneto svetainėje www.vmi.lt jau paskelbti gyventojų (šeimos) turto deklaracijų išrašų duomenys. Šiemet turto deklaracijų išrašus VMI paskelbė trimis mėnesiais anksčiau – praėjusiais metais, kaip ir reikalauja teisės aktai, duomenys buvo paskelbti rugsėjo pabaigoje.

VMI turto ir pajamų deklaracijų duomenis naudoja nustatant rizikingiausius mokesčių mokėtojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VMI turto ir pajamų deklaracijų duomenis naudoja nustatant rizikingiausius mokesčių mokėtojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2015, 9:57 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 5:55 PM

VMI primena, kad paskelbti išsamesni tarnautojų ir kitų asmenų duomenys skirti viešumui ir skaidrumui užtikrinti, visuomenės savikontrolei. O VMI turto ir pajamų deklaracijų duomenis naudoja nustatant rizikingiausius mokesčių mokėtojus.

Vertinant gyventojų rizikingumą, turto ir pajamų deklaracijų duomenys yra analizuojami ir lyginami su VMI turimais ir iš trečiųjų šaltinių gautais duomenimis apie asmenų gautas pajamas, turimą turtą ir išlaidas. Toks vertinimas yra atliekamas pagal dešimtis kriterijų.

VMI pažymi, kad viešinami deklaracijų duomenys tik asmenų, išvardytų Gyventojų turto deklaravo įstatymo 10 straipsnio 2 dalyje – iš viso šiemet paskelbta beveik 40 tūkst. įrašų. Kiti mokesčių mokėtojai, norintys paviešinti savo deklaracijų duomenis, turi pateikti prašymą VMI. VMI interneto svetainėje deklaracijų duomenys atnaujinami kas mėnesį, juos galima peržiūrėti pasinaudojant sukurta programine priemone ar „MS Ecxel“ formato failuose.

Iš viso šiemet turto deklaracijas iki gegužės 4 d. turėjo pateikti per 97 tūkst. gyventojų, tačiau 3,6 tūkst. mokėtojų šios prievolės dar neįvykdė.

Jei gyventojas nėra pateikęs (nors privalėjo) turto deklaracijos, jo duomenys nėra skelbiami. Mokesčių mokėtojas, nepateikęs deklaracijos ar pastebėjęs netikslumų duomenų išrašuose ir deklaracijoje, privalo nedelsiant užpildyti (koreguoti) deklaraciją, o patogiausiai tai padaryti naudojantis VMI Elektroninio deklaravimo sistema https://deklaravimas.vmi.lt

Informaciją apie metines turto deklaracijas galima rasti skyrelyje „Informacijos rinkmenos“ (Apie VMI -> Paslaugos -> Informacijos rinkmenos -> Metinės gyventojo (šeimos) turto deklaracijos duomenų išrašai (www.vmi.lt/cms/metines-gyventojo-seimos-turto-deklaracijos-duomenu-israsai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.