Maratono nugalėtoja liko šokiruota: pinigų gaus triskart mažiau

Sekmadienį Vilniuje vykusio bėgimo pusmaratonio nugalėtojai liko šokiruoti. Jie gavo kelis kartus mažesnius prizus nei buvo įrašyta simboliniuose čekiuose. Prizus įteikusi bendrovė teisinasi, kad įvyko spausdinimo klaida.

N.Aidietytei po triumfo akimirkos tyliai paaiškinta, kad gaus tris kartus mažesnį prizą nei žadėta ant scenos.
N.Aidietytei po triumfo akimirkos tyliai paaiškinta, kad gaus tris kartus mažesnį prizą nei žadėta ant scenos.
N.Aidietytei įteiktas tūkstančio eurų čekis, tačiau paaiškėjo, kad tai klaida.
N.Aidietytei įteiktas tūkstančio eurų čekis, tačiau paaiškėjo, kad tai klaida.
Sportininkė tik „Facebook'o“ sužinojo, kad jai atiteks gerokai mažesnis prizas.
Sportininkė tik „Facebook'o“ sužinojo, kad jai atiteks gerokai mažesnis prizas.
Daugiau nuotraukų (4)

Marius Jokūbaitis

Sep 14, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 10:35 PM

Ėjikei Neringai Aidietytei, pusmaratonyje užėmusiai antrąją vietą, įteiktas simbolis čekis su 1000 eurų suma. Sportininkė labai nudžiugo gavusi tokį prizą, tačiau greitai jai teko nusivilti – iš tiesų jai atiteks 300 eurų.

„Jaučiuosi labai keistai. Man pirmą kartą taip atsitiko. Ant scenos paskelbė, kad gausiu tūkstantį eurų, o kai nulipau nuo scenos, renginio vedėjas man sakė, kad gausiu tik 300. Pradžioje pamaniau, kad juokauja“, – lrytas.lt stebėjosi žinoma sportininkė N.Aidietytė.

Viena iš pusmaratonio nugalėtojų iki šiol nesulaukė nei atsiprašymo, nei paaiškinimo, nei pinigų. „Kad gausiu tris kartus mažiau, sužinojau tik iš „Facebook“ įrašų. O žadėtų pinigų iki šiol dar negavau“, – teigė N.Aidietytė.

O štai pusmaratonio nugalėtojai buvo pažadėta 1500 eurų premija. Įteiktas ir simbolinis čekis su įrašyta suma. Nugalėtojų triumfo akimirkas ant scenos įamžino ir žiniasklaida.

Tačiau nulipus nuo scenos nugalėtoja sužinojo, kad jai atiteks tris kartus mažesnis – 500 eurų prizas. Trečios vietos nugalėtojai teko tenkintis ne 500 eurų, o 150 eurų prizu.

Tiesa, Vilniaus maratono tinklalapyje prie nuostatų įrašytos jau teisingos sumos. Tačiau scenoje įteiktuose čekiuose – kelis kartus didesni prizai. „Teo“ bendrovės atstovai teigia, kad įvyko klaida, o ant simbolinių čekių buvo išspausdinti ne tie skaičiai. Taigi įvyko klaida.

„Piniginių prizų vertė maratono ir pusmaratonio nugalėtojams skiriasi keletą kartų ir ši informacija buvo skelbiama visoje maratono komunikacijoje.

Tačiau dėl spaudos klaidos, ant simbolinių pusmaratonio nugalėtojų čekių buvo išspausdintos maratono nugalėtojams skirtos piniginės prizų vertės.

Suprantame galimą pusmaratonio nugalėtojų nusivylimą ir kaip prizo teikėjai jaučiamės už tai iš dalies atsakingi. Todėl pavyko susiekti su daugelių pusmaratonio laimėtojų ir sutarėme, kad visiems skirsime po papildomą išmanų prizą“, – teigė “Teo“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Bet sportininkei N.Aidietytei vis tiek keista.

„Aš suprasčiau, jei netyčia nulius prirašytų, bet kokia čia klaida, kai taip sumos skiriasi?“ – negalėjo atsistebėti N.Aidietytė.

Sportininkei tik „Facebook’e“ teko perskaityti įrašą apie įvykusią klaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.