Kaip parduotuvėje nepamesti galvos: paprastas būdas sutaupyti

Daugeliui puikiai pažįstamas jausmas, kai, užsukus į parduotuvę, tuoj pat prisistato paslaugus konsultantas ir akimirksniu išmuša iš vėžių. Jis ima klausinėti apie jūsų poreikius, nors neretai patys nesate tikri, ko iš tiesų ieškote. Tačiau konsultantas jau rodo vieną prekę po kitos, vardindamas jų privalumus, o jūs blaškotės ir nežinote, kurią pasirinkti.

Geriausias būdas sutaupyti – nepirkti to, ko nereikia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Geriausias būdas sutaupyti – nepirkti to, ko nereikia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Markevičius.<br>Organizatorių nuotr.
A.Markevičius.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-09-15 13:28, atnaujinta 2017-10-15 17:59

Galiausiai, atradę patraukliausią prekę, išsigąstate išgirdę jos kainą. Pasakyti, jog ji per didelė, dažnam pirkėjui yra nejauku, tad belieka sumokėti pinigus, nors visai neketinote jų tiek daug išleisti.

O ką jau kalbėti apie situacijas, kuomet į parduotuvę užsukate tik apsižvalgyti. Tuomet konsultanto dėmesys verčia jaustis kaltu ir ką nors nusipirkti vien tam, kad negaišintumėte jo laiko veltui.

Ar jums šie jausmai – pažįstami? Jų išvengti – labai paprasta.

Visų pirma, jei nežinote ko tiksliai ieškote, leiskite sau ramiai pasižvalgyti. Iš karto apie tai informuokite konsultantą ir leiskite jam padėti išsiaiškinti jūsų poreikius. Jo užduodami klausimai padės atsakyti, ko jums iš tiesų reikia ir ką naudingiausio gali pasiūlyti gamintojas.

Neskubėkite priimti sprendimo – jei renkatės brangią ir ilgai tarnausiančią prekę, nepirkite jos pirmo apsilankymo metu.

Grįžę į parduotuvę tiksliai žinodami ko norite, konsultantui išvardinkite ne tik prekei keliamus reikalavimus, bet nurodykite ir sumą, kurią esatę pasiryžę jai skirti. Tuomet jis privalės pasiūlyti kokybišką daiktą už jums tinkančią kainą.

Tai skamba labai paprastai ir akivaizdžiai, tačiau būtent šią klaidą dažniausiai daro pirkėjai.

Jei pirkėjas pats nenurodo kainos ribų, tai už jį padaro konsultantas, pasiūlydamas brangią prekę.

Bet kai pirkėjas aiškiai nurodo sumą, konsultantas jausis nesmagiai, siūlydamas kur kas daugiau kainuojančią prekę, todėl jums bus gerokai paprasčiau jos atsisakyti.

Apsipirkdami aiškiai diktuokite savo sąlygas ir neleiskite jums primesti svetimų. Taip įsigysite tik jums reikalingų prekių už priimtiną kainą.

Arnas Markevičius – finansų konsultacijų įmonės „M Capital“ direktorius, finansų ir pardavimų specialistas, lektorius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.