Latvijos euroobligacijų paklausa emisijos dydį viršijo 1,6 karto

AB DNB bankas kartu su HSBC Bank plc. ir NATIXIS tarptautinėse kapitalo rinkose sėkmingai išplatino Latvijos Respublikos euroobligacijų emisiją. DNB banko duomenimis, į Latvijos euroobligacijas daugiausiai investavo Europos (Vokietijos, D. Britanijos, Austrijos, Šveicarijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių) bei kitų pasaulio regionų. Obligacijų paklausa emisijos dydį viršijo 1,6 karto. Trečdalį emisijos įsigijo Skandinavijos ir Baltijos šalių investuotojai.

DNB buvo pirmasis Baltijos šalyse veikiantis Skandinavijos šalių bankas, kuris buvo pasirinktas vienu iš Latvijos euroobligacijų emisijos organizatorių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
DNB buvo pirmasis Baltijos šalyse veikiantis Skandinavijos šalių bankas, kuris buvo pasirinktas vienu iš Latvijos euroobligacijų emisijos organizatorių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:26 PM

Pasak „DNB Markets“ įmonių finansų ir skolos kapitalo rinkų vadovo Mindaugo Matulaičio, Latvija sėkmingai sugrįžo į tarptautines finansų rinkas, išleisdama naują 10 metų trukmės 500 milijonų eurų vertės euroobligacijų emisiją.

Naujai išleistų euroobligacijų fiksuota palūkanų (atkarpos) norma sudaro 1,375 proc. per metus (metinis pajamingumas – 1,449 proc.) ir yra žemiausia per visą istoriją. Pasak „DNB Markets“ atstovo, tai parodo kaip aukštai investuotojai vertina Latvijos ekonomikos raidą ir kreditingumą.

Sandoris buvo įgyvendintas Latvijai patogiu laiku, Europos Centriniam Bankui vykdant viešojo sektoriaus vertybinių popierių supirkimo programą, o palūkanų normoms esant istoriškai žemiausiame lygyje. Platus investuotojų ratas ir istoriškai žemiausia skolinimosi kaina dar kartą patvirtina, kad investuotojai pasitiki Latvijos ekonomikos raida, pagrįsta struktūrinėmis reformomis, fiskaline drausme ir tvariu ekonomikos augimu“ – teigė M. Matulaitis.

DNB buvo pirmasis Baltijos šalyse veikiantis Skandinavijos šalių bankas, kuris buvo pasirinktas vienu iš Latvijos euroobligacijų emisijos organizatorių. „Dėl plataus DNB tinklo visame pasaulyje, Latvijos euroobligacijų emisijai DNB bankas pritraukė naujų investuotojų iš Šiaurės ir Baltijos šalių (Lietuvos ir Estijos)“, – pridūrė M. Matulaitis.

„DNB Markets“ yra vienas didžiausių Baltijos šalių vyriausybių obligacijų platintojų Baltijos šalyse. Be to, „DNB Markets“ yra pirminės vyriausybės vertybinių popierių rinkos platintojas Latvijoje nuo sistemos sukūrimo 2013 metų vasarį. 2012 m. balandį  DNB bankas buvo vienas iš Lietuvos Respublikos 2007 m. spalį išleistos ir 2018 m. vasarį išperkamos 400 milijonų eurų vertės papildymo emisijos organizatorių.

Paskutinė Latvijos Respublikos euroobligacijų emisija tarptautinėse finansų rinkose buvo išleista 2014 m. balandį. Tuomet Latvijos Respublika taip pat išleido 10 metų euroobligacijų emisiją, o fiksuota palūkanų (atkarpos) norma sudarė 2,875 proc. per metus (metinis pajamingumas – 2,961 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.