Milijardieriaus žmona: blakės, barščių kvapas – kaip pas visus

Žinomo Rusijos verslininko ir Putino draugo Genadijaus Timčenkos žmona Jelena, duodama interviu žurnalui „Ogoniok“, papasakojo apie šeimos gyvenimą sankcijų sąlygomis ir plačiau pravėrė langą į savo šeimos praeitį.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
G.Timčenkos turtą žurnalas „Forbes“ vertina 10,7 mlrd. dolerių, jis yra privačios investicijų grupės „Volga Group“ savininkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G.Timčenkos turtą žurnalas „Forbes“ vertina 10,7 mlrd. dolerių, jis yra privačios investicijų grupės „Volga Group“ savininkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos ir Suomijos pilietybes turinti ir labdaringa veikla užsiimanti Jelena Timčenka sakė, kad ES sankcijos, ribojančios jos vyro judėjimo laisvę ES ir JAV, „apsunkina bendras keliones“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos ir Suomijos pilietybes turinti ir labdaringa veikla užsiimanti Jelena Timčenka sakė, kad ES sankcijos, ribojančios jos vyro judėjimo laisvę ES ir JAV, „apsunkina bendras keliones“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 4:42 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:28 AM

Rusijos ir Suomijos pilietybes turinti ir labdaringa veikla užsiimanti Jelena Timčenka sakė, kad ES sankcijos, ribojančios jos vyro judėjimo laisvę ES ir JAV, „apsunkina bendras keliones“, tačiau dabar ji su vyru kviečiasi draugus iš užsienio pasisvečiuoti pas juos Rusijoje ir patys nemažai keliauja po gimtąją šalį.

Atsakydama į klausimą, ar priverstinis sugrįžimas iš Europos į Rusiją kaip nors atsiliepė gyvenimo būdui ir įpročiams, Jelena pažymėjo, kad gyvenimas pasikeitė tik tiek, kad vyras dabar labiau užimtas. O dėl buities, tai, kaip sakė ji: „Mes gi pradėjome nuo Piterio (Sankt Peterburgo, anuometinio Leningrado. – Red.) „komunalkių“ (komunalinių – kelių šeimų – butų. – Red.), o tai, apskritai kalbant, ypatinga buveinė. Taip kad mus sunku išgąsdinti buitiniais sunkumais“, – kalbėjo žurnalo pašnekovė.

Moteris pasidalijo prisiminimais apie savo šeiminio gyvenimo pradžią, patikslindama, kad rugsėjį ji su vyru atšventė 38-ąsias bendro gyvenimo metines: „Komunalkė buvo Leningrade, Avtovo rajone. Na, ką čia papasakosi? Blakės, barščių kvapas virtuvėje. Kambarys buvo nedidelis. Aš pamenu, kada mes parsinešėme vyresniąją dukrą iš gimdymo namų, ji pas mus miegojo lagamine. Taip ir gyvenome, dirbome: vyras pradėjo nuo meistro gamykloje. Du maži vaikai, eilės parduotuvėse, viskas kaip pas visus“.

Pasak jos, tuomet buitinė gerovė jai matėsi gana kukliai: atskiras butas, automobilis „Žiguliai“, „išvyka kur nors į Jugoslaviją“. Viskas pasikeitė, kai į duris pasibeldė paskutinysis praėjusio amžiaus dešimtmetis: vyras sėkmingai pradėjo verslą, tapdamas vienos iš didžiausių pasaulyje naftos prekybos bendrovių – „Gunvor“ – bendrasavininkiu ir patekdamas į turtingiausių Rusijos žmonių dešimtuką („Forbes“ duomenimis, 2014 metais jo turtas siekė 15,3 mlrd. dolerių. – Red.).

Priminsime, kad 2014 metų kovą, kai JAV vyriausybė paskelbė sankcijas eilei Rusijos valdininkų ir verslininkų, tarp kurių buvo ir G.Timčenka, paaiškėjo, kad 44 proc. „Gunvor“ akcijų jis pardavė partneriui švedui Torbjornui Tornqvistui. Šiandien G.Timčenkos turtą žurnalas „Forbes“ vertina 10,7 mlrd. dolerių, jis yra privačios investicijų grupės „Volga Group“ savininkas. Valstybės užsakymu šios grupės įmonės stato stadionus, Rusijai ruošiantis priimti 2018 metų Pasaulio futbolo čempionato svečius. Jos ketino imtis ir tilto į Krymą statybos rangos, bet vėliau G.Timčenka persigalvojo.

Kaip ten bebūtų, dabar sutuoktinių Timčenkų buitinės problemos nebekamuoja. Kaip teigia gerai informuoti šaltiniai, G.Timčenka turi vilą Šveicarijoje, netoliese stovi ir dukters namas. Keletas nekilnojamojo turto objektų, tarp kurių pilis, „snaudžia“ Prancūzijoje – šių objektų milijardierius negali lankyti dėl galiojančių sankcijų. Tad tenka „vargšui“ glaustis Maskvos pietvakariuose įsikūrusioje buvusioje Chruščiovo rezidencijoje ant Vorobjovo kalvų.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.