Kainas eurais keikiantys lietuviai nustebino „Maisto banką“

Nors įvedus eurą lietuviai negali atsitokėti nuo kainų pasiutpolkės, o prasidėjęs šildymo sezonas verčia atidžiau skaičiuoti išlaidas, šį savaitgalį vykusi „Maisto banko“ akcija parodė, kad net ir šios aplinkybės neužgožė lietuvių dosnumo, noro dalytis ir padėti.

Lietuviai noriai aukojo „Maisto bankui“.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuviai noriai aukojo „Maisto bankui“.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuviai noriai aukojo „Maisto bankui“.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuviai noriai aukojo „Maisto bankui“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė Vainalavičiūtė

Oct 18, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 9:18 AM

Paaukota 329 tūkst. eurų vertės produktų

„Maisto banko“ komunikacijos ir plėtros vadovas Vaidotas Ilgius teigė, kad jubiliejinė akcija buvo tikrai sėkminga – pagal suaukotus produktus tai antras kada nors pasiektas rezultatas.

„Šiuo metu turime 97 proc. visų parduotuvių duomenų, bet jau dabar matyti, kad jau paaukota už 329 tūkst. eurų, o aukoti šį savaitgalį atėjo beveik 137 tūkst. geradarių. Tai labai džiuginantis skaičius“, – kalbėjo V.Ilgius. Akcijos organizatoriai džiaugėsi ir aktyviais savanoriais, kurių šį kartą prie akcijos prisidėjo net 8 tūkst.

Paklaustas, ar daug pritrūko iki absoliutaus rekordo, pašnekovas šyptelėjo: „Žinote, ir krepšinyje Lietuva ne visuomet džiaugiasi tik aukso medaliais. Dar prie bendros sumos pridėsime prekybos tinkle „Maxima“ suaukotus pinigus, tad suma didės 7–10 tūkst. eurų.“ Anot jo, žmonių aktyvumui per akciją visuomet įtakos turi ir kitos aplinkybės, kaip kad gražūs rudens orai, kurie paskatino daugelį žmonių vykti nudirbti paskutinių rudens darbų į sodybas ar panašiai.

Aukojo šokoladą ir arbatą

Šį kartą Kauno ir Panevėžio regionuose aukota ne taip gausiai, bet tai buvo platesnio asortimento maisto produktai.

„Buvo aukojama arbatos, kavos, sausų pusryčių ir šokolado. Matyt, žmonės išgirdo akcijoje dalyvavusio premjero Algirdo Butkevičiaus raginimą prisiminti ne tik bendriausius poreikius, bet ir tai, kad nepasiturinčiose šeimose auga vaikų, o seniems ir ligotiems žmonėms jų gyvenimo rudenį taip pat būtų gerai pasaldinti vienu kitu gardėsiu“, – teigė pašnekovas ir pridūrė, kad ryškiausios tendencijos liko tokios pat kaip ir per ankstesnes akcijas – daugiausia aukota kruopų, makaronų, miltų.

Šiuo metu visi gyventojų suaukoti maisto produktai suvežti į „Maisto banko“ ir kitų socialinių organizacijų sandėlius bei dalijimo vietas, tvarkomi ir netrukus bus pradėti dalyti.

„Lietuvoje dosnumas neslūgsta, tam neturėjo įtakos net euro įvedimas. Matome, kad žmonės aukojo panašiai kaip ir ankstesniais kartais. Vidutiniškai vienas geradarys aukojo 2,40 euro vertės produktų“, – kalbėjo V.Ilgius ir pridūrė, kad nors ekonominė krizė tarsi ir pasibaigė, pagalbos maistu reikia kas penktam lietuviui.

Maistas bus išdalytas iki Kalėdų

Dalis su „Maisto banku“ dirbančių organizacijų jau netrukus padės maistą dalyti nepasiturinčioms šeimoms, kitos šiuos produktus naudos maistui gaminti labdaros valgyklose ir globos namuose.

„Organizacijų prašome pasilikti nedidelių produktų atsargų, jeigu kreiptųsi žmonės iš atokių vietovių,  atsidūrę sunkioje situacijoje, kai nėra nei pinigų, nei maisto. Tokiu atveju šioms šeimoms būtų galima greitai padėti bent vienkartiniu produktų paketu. Tikimės, kad didžioji dalis produktų bus išdalyta iki Kalėdų“, – kalbėjo „Maisto banko“ atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?