Apsimetę pabėgėliais, gruzinų mafijos nariai siaučia Vokietijoje

Gruzinų mafija, pasinaudodama masiniu pabėgėlių antplūdžiu į Europą, siunčia į Vokietiją pabėgėliais apsimetusius vagis. Po kelių mėnesių jie vėl grįžta į Gruziją, rašo vokiečių leidinys „Focus“.

Didžioji dalis mafijos atsiųstų atvykėlių iš Gruzijos iš viso nenori gauti pabėgėlio statuso.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Didžioji dalis mafijos atsiųstų atvykėlių iš Gruzijos iš viso nenori gauti pabėgėlio statuso.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:34 AM

„Dėl didelio pabėgėlių antplūdžio prie Vokietijos sienų patekti į šalies teritoriją pasidarė daug lengviau, nei, tarkime, prieš porą metų. Todėl Vokietijoje atsirado daug Gruzijos piliečių, kurie apsimeta pabėgėliais ir, neva, nori gauti prieglobstį Vokietijoje, nors tai netiesa“, – apie augantį gruzinų kriminalinių veikėjų skaičių Vokietijoje leidiniui pasakojo Bavarijos kriminalinės policijos vadovas Johannas Wengenmeiris.

Pasak jo, po dviejų mėnesių didžioji jų dalis grįžta atgal į Gruziją.

J.Wengenmeirio žodžiais, didžioji dalis mafijos atsiųstų atvykėlių iš Gruzijos iš viso nenori gauti pabėgėlio statuso.

„Tokiu atveju jiems tektų pateikti pirštų antspaudus. Koks vagis tai darytų? Manau, kad didžiajai jų daliai kažkokiu būdu iš viso pavyko išvengti registracijos“, – pridūrė jis.

Vokietijos kriminalinės policijos profsąjungos pirmininkas Andy Neumannas mano, kad šiems atvykėliams talkina Rusijos ir Gruzijos mafija.

„Kaip įprasta, tokiose didelėse etninėse nusikalstamose struktūrose yra svarbiausios figūros, kurios iš užsienio ir valdo situaciją“, – sakė jis. Ši problema ypač aktualia tapo nuo vasaros.

A.Neumannas ir J. Wengenmeiris mano, kad atsakomybė dėl šios problemos krenta ant politikų pečių. Jų nuomone, policija neturi tinkamų priemonių kovoti su tokiomis grupuotėmis.

„Nepaisant, kad politikai yra atsakingi dėl vidaus saugumo, jie nuolat karpo biudžetą. Ir tai vyksta tokiu metu, kaip kova su nusikalstamumu tampa vis sudėtingesniu ir brangiai kainuojančiu reikalu, – apibendrino A.Neumannas. – Mes darbuojamės savo galimybių ribose, bet visą laiką per žingsnį atsiliekame.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.