Po Paryžiaus įvykių – pavojus ir bitkoinams

Europos Sąjungos šalys, tarp jų Lietuva, gali greitai uždrausti atsiskaitymus virtualiąja valiuta bitkoinais. Tai gali būti padaryta dėl saugumo ir siekiant sumažinti riziką, kad naujos atakos nebūtų finansuojamos šia valiuta.

Bitkoinais galima atsiskaityti kai kuriose šalyse, taip pat ir Lietuvoje.<br>„Reuters“ nuotr.
Bitkoinais galima atsiskaityti kai kuriose šalyse, taip pat ir Lietuvoje.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:01 PM

Tai pranešė „Reuters“, cituodamas dokumento projektą, kurį penktadienį svarstė Briuselyje susitikę ES šalių teisingumo ministrai.

Lietuvoje, kaip ir kai kuriose kitose ES šalyse, galima atsiskaityti bitkoinais. Tokią galimybę siūlo kai kurios taksi firmos, grožio salonai, paslaugų įmonės.

Šis dokumentas yra rekomendacija Europos Komisijai, kuri galėtų priimti sprendimą. Šiuo projektu siekiama panaikinti galimybę bitkoinais finansuoti teroristines atakas Europoje. Be to, ES šalių ministrai mano, kad tai užkirstų kelią ir nelegaliai prekybai kultūros vertybėmis. Šešėlinėje meno kūrinių rinkoje atsiskaitymas bitkoinais taip pat yra populiarus.

Toks ES ministrų sprendimas priimtas praėjus savaitei po teroro aktų Paryžiuje, kur žuvo 129 žmonės.

Bitkoinai naudojami anonimiškai atsiskaitant internete. Virtuali valiuta buvo sukurta 2008 metais, tačiau iki šiol nė viena šalis nereguliuoja atsiskaitymo bitkoinais. Lietuvos bankas anksčiau yra perspėjęs visuomenę, kad atsiskaitymas bitkoinais yra rizikingas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.