Seime – pataisos dėl lengvatinio PVM svarbiems maisto produktams

Seimas spręs, ar svarstyti pataisas

Parlamentarai sako, kad dėl didelių kainų ir menkų atlyginimų vis daugiau šalies gyventojų vyksta į Lenkiją įsigyti pigesnių prekių ir dėl to kenčia šalies biudžetas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Parlamentarai sako, kad dėl didelių kainų ir menkų atlyginimų vis daugiau šalies gyventojų vyksta į Lenkiją įsigyti pigesnių prekių ir dėl to kenčia šalies biudžetas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 6:16 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:16 PM

Pataisas priimti siūlo „darbiečių“ frakcijos vadovas Kęstutis Daukšys ir Biudžeto ir finansų komiteto narė Rita Tamašunienė.

Parlamentarai sako, kad dėl didelių kainų ir menkų atlyginimų vis daugiau šalies gyventojų vyksta į Lenkiją įsigyti pigesnių prekių ir dėl to kenčia šalies biudžetas.

Seimui taip pat planuojama pateikti socialdemokrato Broniaus Bradausko pataisas, kuriomis siūloma 5 proc. PVM tarifą taikyti šviežiai atšaldytai mėsai ir šviežiai tvenkiniuose išaugintai žuviai.

Premjeras Algirdas Butkevičius vasarį yra pareiškęs, kad nerealu tikėtis greito PVM sumažinimo iki 5 proc., o finansų ministras Rimantas Šadžius teigia, kad jį sumažinus, valstybės biudžetas negautų dalies pajamų, nes jas pasidalintų prekybininkai ir gamintojai.

Šios pataisos – ne pirmos, kuriomis siūloma mažinti mokesčius ir atpiginti maisto produktus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė 2013 metais teigė, kad mažesniu PVM tarifu mėsai suinteresuotas vienas iš tuometinės valdančiosios koalicijos partnerių. Pasak jos, lengvatos tiesioginės naudos vartotojams neduoda – tik verslui. Europarlamentaro Viktoro Uspaskicho šeima valdo mėsos perdirbimo įmonę „Krekenavos agrofirma“.

Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.