Vokietijos FM: kasmet šalyje išplaunama per 100 mlrd. eurų

Vokietijoje kasmet išplaunama

Vokietijoje kasmet išplaunama daugiau nei 100 mlrd. eurų, tai du kartus daugiau, nei manyta anksčiau.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijoje kasmet išplaunama daugiau nei 100 mlrd. eurų, tai du kartus daugiau, nei manyta anksčiau.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Apr 21, 2016, 4:03 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:11 AM

Pažymima, kad tokio pobūdžio sandoriai vykdomi daugiausia už finansinio sektoriaus ribų ir sudaro didžiąją piniginių machinacijų dalį šalyje.

„Tyrimo prognozės parodė, kad „tamsi dėmė“ nefinansiniame sektoriuje kasmet galėtų būti įvertinta apie 15-28 tūkst. įtartinų atvejų. Ypač didelė pinigų plovimo rizika ekonominių sandorių sferoje, daugiausia – sudarant nekilnojamojo turto sandorius. Čia pirmiausia turima omenyje nekilnojamojo turto prekyba ir apskritai statybos sfera“, – teigiama ataskaitoje.

Vokietijoje kasmet išplaunama daugiau nei 100 mlrd. eurų, tai du kartus daugiau, nei manyta anksčiau. Daugiausia įtartinų sandorių atliekama nekilnojamojo turto sektoriuje, taip pat antikvariato ir prabangių prekių prekybos sferoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.