Draudėjų nuostatos: draudžia save ar sutuoktinį, bet ne vaikus

Vaikai dažnai patiria įvairių traumų. Tačiau, anot draudikų, jie gerokai rečiau nei suaugusieji yra apdraudžiami draudimu nuo nelaimingų atsitikimų ar asmens civilinės atsakomybės draudimu. Draudimo įmonių statistika liudija, kad tik penktadalis asmens draudimu apdraustų gyventojų yra mažamečiai.

Tik penktadalis asmens draudimu apdraustų gyventojų yra mažamečiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tik penktadalis asmens draudimu apdraustų gyventojų yra mažamečiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 5:21 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:57 AM

„Lietuviai gerokai dažniau apdraudžia save, savo sutuoktinį, bet ne vaikus. Dažnai toks sprendimas grindžiamas įsitikinimu, kad vaikai būdami tėvų priežiūroje yra bet kokiu atveju apsaugoti ir jiems joks pavojus negresia.

Be to, vienas iš suaugusiųjų motyvų draustis dažnai yra noras užtikrinti šeimos finansinį saugumą, tuo atveju, jei vieną iš jos maitintojų ištiktų nelaimė. Dėl šios priežasties neretai apdraudžiami tik šeimą materialiai aprūpinantys, dirbantys jos nariai“, – sakė Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius.

Anot draudikų atstovo, skirtingą požiūrį į vaikų ir suaugusiųjų draudimą liudija ir sumų, kuriomis jei yra apdrausti, dydžiai. Šiuo metu didžiausia suma, kuria bendrovėje yra apdraustas pilnametis asmuo, siekia 150 tūkst. eurų. Tuo metu didžiausia vaiko draudimo suma yra beveik dvigubai mažesnė – 80 tūkst. eurų.

Nepaisant to, kad vaikai yra draudžiami gerokai rečiau negu suaugusieji, traumų ir nelaimingų atsitikimų, T. Nenartavičiaus teigimu, jie patiria ne ką mažiau – ypač šiltuoju metų laiku. Dažniausiai – tai kaulų lūžiai, sutrenkimai po kritimų, nelaimingai pasibaigusių incidentų važiuojant dviračiu, riedučiais.

Rimtesnių sužalojimų pasitaiko mažamečiams patekus į eismo įvykius, automobilių avarijas, susižalojus buities, namų apyvokos įrankiais, nesaugiai namuose laikomais instrumentais.

Didžiausia bendrovės išmokėta draudimo išmoka dėl nepilnamečio patirtos žalos per praėjusius metus siekė 900 eurų. Didžiausios suaugusiojo patirtos žalos kompensacijos dydis – 8,7 tūkst. eurų.

Draudikų duomenimis, tarp suaugusiųjų gerokai dažniau draudžiasi ar yra apdraudžiamos moterys. Jų draudimo sutartys sudaro 60 proc. visų asmens draudimo atvejų.

„Moterys paprastai yra daug atsargesnės, linkusios mažiau rizikuoti, jų saugumo poreikiai yra didesni. Vyrai labiau pasitiki savo jėgomis, dažniau yra linkę manyti, kad jiems nieko nenutiks. Vis tik nelaimingų atsitikimų, patiriamų traumų statistika yra daug nepalankesnė būtent stipriajai lyčiai. Dažniau jos atstovai nukenčia darbo vietose, taip pat patekę į eismo įvykius“, – teigia T. Nenartavičius.

Iš viso bet kurios rūšies asmens draudimu „ERGO Insurance“ Lietuvoje yra apdrausti daugiau nei pusė šimto tūkstančių asmenų. Asmens draudimui priskiriami nelaimingų atsitikimų, asmens civilinės atsakomybės ir kelionių draudimo produktai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.