Kaip atostogauti, kad piniginė neliktų tuščia?

Kaip rodo apklausos, dažnai po atostogų lietuviai grįžta tuščiomis piniginėmis ir sudėtinga tampa netgi įvykdyti kasdienius finansinius įsipareigojimus. Kad to būtų išvengta, visų pirma reikia nuodugniai įvertinti savo galimybes, pataria Asmeninių finansų instituto vadovė.

J.Butkutės nuotr.
J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Jul 26, 2016, 10:31 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:52 PM

„Pirmiausia reikia žinoti savo galimybes ir jau planuojant atostogas susiplanuoti savo galimas išlaidas. […] Kaip rodo mūsų apklausos, Lietuvos gyventojai dažniausiai važiuoja atostogauti jau iš savo einamųjų lėšų ir dėl to po atostogų susiduria su finansiniais sunkumais, nes negali padengti savo įsipareigojimų (galbūt nėra sumokėję už komunalines paslaugas ir pan.). Sakyčiau, kad geriausia tą sugrįžimo stresą sumažinti kiek įmanoma anksčiau sumokant visus įsipareigojimus“, – sako Asmeninių finansų instituto vadovė Odeta Bložienė.

Taip pat ji pataria atostogų biudžetą laikyti ne tik atskirai nuo įprasto biudžeto, bet ir atskirai nuo biudžeto, skirto juodai dienai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.