R. Budbergytė įvardijo, kodėl Lietuvoje didelės kainos

„Žinių radijo“ laidoje dalyvavusi finansų ministrė Rasa Budbergytė teigė, kad labiausiai kainų kilimą šalyje lėmė ne euro įvedimas, o vis dar gaji šešėlinė ekonomika.

R.Budbergytė teigė, kad kainas augina šešėlinė ekonomika.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Budbergytė teigė, kad kainas augina šešėlinė ekonomika.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 8:22 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:41 PM

Paklausta, kaip vertina kritiką, kurios sulaukė viešai pasisakiusi apie itin dideles mokyklinių prekių kainas, finansų ministrė patikino, kad jos pareiga žinoti, kiek šalyje kainuoja prekės ir paslaugos.

„Tai darau darbo metu ir savo savaitgalio sąskaita, kai kurie dalykai mane stebina. Manau, kad teisingai darau domėdamasi kainomis, nes finansų ministras turi žinoti, kokios kainos Lietuvoje ir ieškoti priežasčių, kodėl jos tokios didelės. Pagrindinė priežastis ne euro įvedimas, o tai, kad šalyje yra daug šešėlinės ekonomikos. Kai yra daug šešėlinių pinigų, tai galime sau leisti už tai, kas kainavo litą, dabar sumokėti vieną eurą.“

R.Budbergytė akcentavo, kad Vilniaus miesto kainos itin skiriasi nuo regionų kainų. Finansų ministrės teigimu, finansinės lengvatos turi būtų skiriamos nepasiturintiems žmonėms, o ne skirstomos centralizuotai, kaip kad buvo padaryta su šildymo lengvata.

Anot ministrės, būtina ieškoti efektyvių priemonių, kaip mažinti socialinę atskirtį, bet sprendimai turi būti apgalvoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.