Paaiškėjo vidutinis estų atlyginimas: lietuviams belieka pavydėti

Estijos mokesčių ir muitinės

Estijos mokesčių ir muitinės departamento duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį vidutinės darbuotojams išmokėtos bruto išmokos siekė 785 eurus, arba vienu eurų daugiau nei prieš metus.<br>123rf nuotr.
Estijos mokesčių ir muitinės departamento duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį vidutinės darbuotojams išmokėtos bruto išmokos siekė 785 eurus, arba vienu eurų daugiau nei prieš metus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 2:52 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:00 AM

Trečiąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, darbuotojams išmokėta suma iš viso išaugo 85,8 mln. eurų ir siekė 1,63 mlrd. eurų. Ši suma buvo išmokėta 562 553 asmenims, arba 4446 žmonių mažiau nei prieš metus.

Šio departamento pateikti duomenys gerokai skiriasi nuo šalies Statistikos departamento atitinkamos informacijos. Statistikos departamento duomenimis, vidutinis bruto atlyginimas Estijoje trečiąjį 2016 metų ketvirtį siekė 1 119 eurų.

Estijos mokesčių ir muitinės departamentas pažymi, kad šių duomenų lyginti negalima, nes skaičiavimo metodika labai skiriasi.

Statistikos departamento skaičiuojamą vidutinį atlyginimą sudaro vienetinis ir laikinis darbo apmokėjimas, atostogpinigiai, nepiniginės išmokos, premijos ir papildomos išmokos.

Mokesčių ir muitinės departamentas skaičiuoja ne vidutinį atlyginimą, o įvairias išmokas, susijusias su darbu.

Be to, Statistikos departamentas savo vidutinio atlyginimo skaičiavimo sistemoje remiasi tik darbuotojais, kurie dirba visu etatu, o Mokesčių ir muitinės departamentas – visais asmenimis, kuriems yra išmokamos bet kokios išmokos, susijusios su darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės