Prekybos centruose – sumaištis dėl bananų: parduoda pigiau nei už savikainą

Dažniausiai perkamas, pirkėjų mėgiamas ir nešamas kilogramais – bananą būtų galima pavadinti vaisių karaliumi, mat šis kaip magnetas traukia pirkėjus į parduotuves, o pastarosiomis dienomis, juos galima įsigyti vos už 60–70 centų.

Kai kurie didmenininkai šiomis dienomis pluša iš peties, užpildytos beveik visos bananų nokinimo kameros, mat vieną populiariausių pasaulio vaisių lietuviai esą valgo tonomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kai kurie didmenininkai šiomis dienomis pluša iš peties, užpildytos beveik visos bananų nokinimo kameros, mat vieną populiariausių pasaulio vaisių lietuviai esą valgo tonomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Kavaliauskas, Marija Gabrienė, LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

2016-11-25 06:27, atnaujinta 2017-04-17 04:33

Nors didieji prekybininkai nepatvirtina, bet puse lūpų užsimena, kad ne tik nepasilieka pelno, bet bananais prekiauja „į minusą“. Kiti yra nutarę nesivelti į tokias pirkėjų viliones.

„Žeminame kainą ir „iš savęs“ tam, kad jie tik ateitų. Mes, žinoma, planuojame, žiūrime, – galbūt vienu atveju yra tam tikrų nuostolių, kitu – ne: vienos akcijos būna labai sėkmingos, kitos – ne tokios“, – pasakoja „Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė.

„Mes žiūrime ir į konkurentų kainodarą, ten visą laiką vyksta kova – mes norime klientus pasikviesti pas save, o mūsų konkurentai daro tą patį“, – sako „Maxima LT“ komercijos direktorius Paulius Dambrauskas.

„Užtikrinti kainos konkurencingumą leidžia masto ekonomija, esame pasaulinio tinklo dalis, užsakome prekių dideliais kiekiais tai ir lemia gerą kainą“, – aiškina „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovė Agnė Gaižauskienė.

Kai kurie didmenininkai šiomis dienomis pluša iš peties, užpildytos beveik visos bananų nokinimo kameros, mat vieną populiariausių pasaulio vaisių lietuviai esą valgo tonomis.

„Tinklai turi savo strategiją, kaip pritraukti pirkėjus pas save, o bananas yra pats populiariausias vaisius“, – sako „Augma“ direktorius Linas Zaveckis

Tačiau didmenininkai nenori veltis į prekybininkų užkurtą konkurencinę kovą dėl bananų ir nelinkę atvirauti už kiek juos parduoda. Neoficialiais duomenimis, didmeninė bananų kaina siekia vidutiniškai 70–73 centus už kilogramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.