Dantų gydymo kainos – už ką mokame privačioje klinikoje?

Renkantis privačias odontologo paslaugas neretai pacientai susimąsto – kodėl paslaugų kaina tokia didelė ir ar mes nepermokame už paslaugas? Ir nors visi supranta, kad mokėdami už paslaugą mokame už daugybę jos sudėtinių dalių, tačiau aiškaus paaiškinimo, kodėl šios paslaugos neretai atrodo brangios, tiesiog nėra. Daugiau nei dvidešimt metų darbo patirties turinti gydytoja odontologė Virginija Liaudanskienė atsako į mums visiems aktualų klausimą – tai už ką gi mokame gydydami dantis.

Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad odontologas dirba ne vienas – jam asistuoja kvalifikuotas specialistas, kuriam taip pat reikalingas išsilavinimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad odontologas dirba ne vienas – jam asistuoja kvalifikuotas specialistas, kuriam taip pat reikalingas išsilavinimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gydytoja Virginija Liaudanskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gydytoja Virginija Liaudanskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 11:02 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:49 PM

Svarbiausia – odontologo kvalifikacija

Kainą odontologijos kabinete (ar klinikoje) lemia daug faktorių, bet ne visi jie matomi pacientams. Gydant dantis mokame, visų pirma, už gydytojo kvalifikaciją. Kad turėtų odontologo licenciją, gydytojas turi ilgus metus mokytis, atlikti praktiką ir kokybišku darbu užsitarnauti pacientų pasitikėjimą. Tačiau ir to nepakanka, kad taptum kvalifikuotu specialistu. Reikia nuolat atnaujinti žinias, tobulintis seminaruose, kurie vyksta ne tik Lietuvoje. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad odontologas dirba ne vienas – jam asistuoja kvalifikuotas specialistas, kuriam taip pat reikalingas išsilavinimas.

Moderni įranga, skirta paciento komfortiškumui

Turint kvalifikaciją, be abejonės, yra reikalinga technika, kuri padėtų odontologui atlikti darbą profesionaliai. Modernią diagnostinę ir gydymo įrangą, instrumentus įsigijus kartą, reikia juos prižiūrėti, o, reikalui esant, atnaujinti. Viskas tobulėja – technika taip pat. Atsiranda ne tik aparatūros nusidėvėjimas, bet ir naujovės, kurios padeda suteikti komfortiškumo jausmą pacientui. Pavyzdžiui, vieną labiausiai erzinančių pacientų problemų – gręžimo garsą – pašalinti galima naudojant modernias ausines. Jos izoliuoja garsą ir leidžia klausytis mėgiamos muzikos. Paciento burnos ertmę taip pat galima apžiūrėti be mažos video kameros pagalba. O naujos kartos skaitmeninis rentgeno aparatas leidžia naudoti kelis kartus mažesnę spindulių dozę.

Gydymo medžiagos ir sterilumas

Darbas su žmonių sveikata reikalauja sterilumo tiek darbinėje aplinkoje, tiek pačioje klinikos erdvėje, kurioje gydymo darbai nevyksta. Be visa ko, reikalingos priemonės, kurios užtikrina sterilumo kontrolę. Dauguma jų naudojamos tik vieną kartą, todėl nuolatos reikalingas atnaujinimas.

Be abejonės, tai tik dalis išlaidų, kurios turi poveikį dantų gydymo kainai. Tokie dalykai, kaip komunalinės paslaugos, licenzija, draudimas, administracija ir kita – taip pat yra svarbūs. Visos kainos sudedamosios dalys dažnai pacientams yra nematomos, tačiau jų trūkumas būtų pastebimas greitai. Žinoma, nederėtų teigti, kad kuo aukštesnė paslaugų kaina – tuo ji geresnė, nes tam tikrą kainos dalį sudaro ir odontologijos ar paties odontologo įvaizdis. Todėl patartina renkantis odontologą dėmesį atkreipti ne tik į kainą, bet ir kaip ta kaina yra reprezentuojama. Ir, svarbiausia, niekada nebijokite klausti – jūs turite teisę žinoti, už ką mokate pinigus, o savo ruožtu pacientus gerbiantis odontologas, mielai atsakys į pacientams iškilusius klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.