Už garantuojamą mažą kainą jau nupirkta per 20 mln. prekių

„Mažos kainos garantija“ užtikrinus 1000 perkamiausių prekių kasdienes žemas kainas, jų pardavimai per tris kampanijos savaites išaugo dešimtadaliu ir dabar siekia 20 mln. vienetų. Kas antra į krepšelį dedama prekė – lietuviška. O populiariausiųjų sąraše rikiavosi „Pieno žvaigždžių“, „Samsono“, „Fazer Lietuva“ ir kitų vietos gamintojų produkcija.

O populiariausiųjų sąraše rikiavosi „Pieno žvaigždžių“, „Samsono“, „Fazer Lietuva“ ir kitų vietos gamintojų produkcija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O populiariausiųjų sąraše rikiavosi „Pieno žvaigždžių“, „Samsono“, „Fazer Lietuva“ ir kitų vietos gamintojų produkcija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 3:57 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:55 PM

Net 64 proc. visų nuperkamų „Mažos kainos garantijos“ prekių – lietuviškos. Tik daug žemiau populiariausiųjų sąraše rikiuojasi Lenkijos (8 proc.), Ispanijos (6 proc.), Ekvadoro (5 proc.) gaminiai. Populiariausių prekių sąraše atsiduria pieno produktai pažymėti „Dvaro“, „Vilkyškių pieninės“ ir „Magijos“ prekės ženklais; iš mėsos produkcijos populiariausi – „Samsono“, „Biovelos“ ir „Utenos mėsos“ gaminiai; pirmaujantys duonos gaminiai – „Sostinės“, „Gardėsio“, ir „Agotos“; kosmetikos – „Smilės“, „Margaritos“ ir „Gritės“.

„Pastebėjome, kad visas tris kampanijos savaites pirkėjų krepšeliuose vyrauja šviežio maisto skyriaus produkcija, kaip vaisiai, daržovės, mėsa ir jos gaminiai, duona. Tačiau pastarąją savaitę, atėjus pavasariui, žmonės daug daugiau pirko vaisių ir daržovių – citrinų, kriaušių, obuolių. Pavyzdžiui, dešimtadaliu sumažinus baltagūžių kopūstų kainą, jų parduota net 20 kartų daugiau negu praėjusią savaitę“, – sako Vilma Drulienė, „Maxima LT“ Pirkimų departamento vadovė.

Trečiąją kampanijos savaitę prekybos tinklas „Maxima“ sumažino dar 27 prekių kainas. Per pirmas dvi kampanijos savaites jau buvo atpigintos 114 prekių. Tarp pastarąją savaitę pigusių prekių – daugiausia vaisiai ir daržovės bei pieno produktai. Likusios prekės, dviejų nepriklausomų kainas lyginančių bendrovių teigimu, „Maximose“ jau kainavo tiek pat ar mažiau nei „Iki“, „Rimi“, „Norfoje“ ar „Lidl“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.