EK sieks atverti finansinių paslaugų rinką vartotojams

Europos Komisija (EK)

Europos Komisija paskelbė veiksmų planą, pagal kurį bus siekiama atverti Europos finansinių produktų, tokių kaip draudimas, pensijos, paskolos, einamosios ar taupomosios sąskaitos, rinką vartotojams, informuoja „EUbusiness“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Komisija paskelbė veiksmų planą, pagal kurį bus siekiama atverti Europos finansinių produktų, tokių kaip draudimas, pensijos, paskolos, einamosios ar taupomosios sąskaitos, rinką vartotojams, informuoja „EUbusiness“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 8:55 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:26 AM

Plane nurodoma, kokiomis priemonėmis būtų galima užtikrinti Europos vartotojams geresnę prieigą prie finansinių paslaugų visoje Europos Sąjungoje (ES) ir didesnį pasirinkimą. Didžiausias dėmesys plane skiriamas technologijoms ir naujausių interneto paslaugų teikimui siekiant labiau integruotos Europos finansinių paslaugų rinkos.

Europos vartotojai ir įmonės turi turėti galimybę pasinaudoti visa tikrosios bendrosios rinkos teikiama nauda finansinių paslaugų sferoje, sakė už eurą, socialinį dialogą, finansinį stabilumą, finansines paslaugas ir kapitalo rinkų sąjungą atsakingas EK vicepirmininkas Valdis Dombrovskis. „Vartotojai turi turėti prieigą prie geriausių visoje ES siūlomų produktų, ne tik prie tų, kurie yra prieinami jų šalyje. Tuo pat metu mes norime įvertinti visą technologijų potencialą. Tinkamai jas panaudojus, atsirastų galimybė pasiekti teigiamų pokyčių finansų pramonėje, pagerinti vartotojų prieigą prie finansinių paslaugų“, – sakė V. Dombrovskis.

Šiuo metu tik 7 proc. vartotojų perka finansines paslaugas iš kitos ES narės, ir šiuo planu EK siekia pašalinti likusius nacionalinius barjerus.

Tikroje bendrojoje rinkoje vidaus ir užsienio paslaugų teikėjų atskyrimas jau nebeturėtų būti svarbus, teigia Komisija. Visi vartotojai turėtų turėti galimybę laisvai rinktis iš įvairių finansinių paslaugų, prieinamų Europos Sąjungoje, už labiausiai priimtiną kainą, – ir tuo pat metu būti tikri, kad bus užtikrinta tinkama jų, kaip vartotojų, apsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.