Degalinėje vyras žiūrėjo į skaitiklį ir negalėjo patikėti tuo, ką mato

Ar kada esate girdėję sakant, kad pildami degalus mokame už orą? Pasirodo, kad toks pasakymas nėra laužtas iš piršto ir tokia situacija išties įmanoma.

Besipildamas degalus vyriškis pastebėjo, kad degalai iš pistoleto nebėga, o pinigai skaitliuke toliau sėkmingai tiksi.<br>V.Balkūno nuotr.
Besipildamas degalus vyriškis pastebėjo, kad degalai iš pistoleto nebėga, o pinigai skaitliuke toliau sėkmingai tiksi.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-05 10:32, atnaujinta 2017-04-13 19:09

Mokėjo už orą

Klaipėdoje gyvenantis vyras, užsukęs prisipilti degalų į vieną uostamiesčio degalinę, buvo nemaloniai nustebintas, mat besipildamas kurą pastebėjo, kad degalai iš pistoleto nebėga, o pinigai skaitiklyje toliau sėkmingai tiksi.

„Pyliau pilną baką dyzelino. Užfiksavau pistoletą ir išgirdau, kad po kurio laiko užfiksuoto pistoleto saugiklis atšoko. Priėjau arčiau prie pistoleto, žiūriu, kad skaitiklis su pinigais vis dar sukasi.

Atsargiai ištraukiau pistoletą ir žiūriu, kad niekas nebėga. Pats taigi nelaikiau nuspaudęs rankenėlės“, – pasakojo nemalonioje situacijoje Klaipėdos „Orlen“ degalinėje atsidūręs vairuotojas.

Nustebęs vyriškis iškart paprašė draugo pakviesti degalinės darbuotoją, kad šiam parodytų ir toliau besisukantį pinigų skaitliklį.

„Atėjęs darbuotojas pamatė, kad išties pinigai sukasi, o niekas nebėga. Tada darbuotojas liepė padėti pistoletą į vietą, aš taip ir padariau, bei liepė man eiti susimokėti, nes jokie vadybininkai vakare jau nedirbo“, – aiškino pasipiktinęs vyriškis.

Gavo kompensaciją

Pasak jo, visgi situacija buvo išspręsta taikiai, mat kitą dieną vairuotojas sulaukė degalinės tinklo vadybininko skambučio ir jam buvo pasiūlyta kompensuoti 2 litrus kuro.

„Išgirdęs pasiūlymą net nusijuokiau, todėl kompensavo ne 2, o 3 litrus. Nuvažiavau ir įsipyliau kuro kitą dieną, nors man tikriausiai brangiau kainavo suvažinėti nei buvo naudos“, – sakė vyras.

Anot jo, toks incidentas įvyko Klaipėdoje, Šilutės plente esančioje „Orlen“ degalinėje.

„Man žinoma buvo pikta, kad turiu mokėti už tai, ko negavau. Kiek suprantu, kol nufilmavau, man per 20 sekundžių pribėgo 40 centų, ir dar šiaip kiek laiko laukėme, kol ateis darbuotojas ir panašiai“, – pasakojo vairuotojas.

Užfiksavo techninį gedimą

„Orlen“ degalines valdančios įmonės „Ventus-Nafta“ marketingo specialistė Anna Dordzik-Paškevičienė pasakojo, kad tądien degalinėje buvo rastas degalų nuotėkis.

„Tai pastebėjo mūsų klientas, kai degalų pylimo metu kolonėlės skaitiklis sukosi, o degalai nebėgo. Jis informavo degalinės darbuotojus. Be jokios abejonės į kliento pastabą buvo atsižvelgta, kompensuoti jo patirti nuostoliai. Degalinės įrangą aptarnaujančios įmonės specialistai nustatė, jog situacija įvyko dėl prakiurusios tarpinės degalų pylimo kolonėlėje. Vietoje to, kad subėgtų į automobilio degalų baką, degalai ištekėjo ant žemės.

Konkreti kolonėlė buvo uždaryta patikrai bei remontui ir operatyviai sutaisyta. Specialistų teigimu, tai buvo vienkartinis incidentas. Visos mūsų degalinių tinklo kolonėlės yra reguliariai kas mėnesį patikrinamos. Ši kolonėlė buvo patikrinta kovo 8 dieną“, – situaciją komentavo A. Dordzik-Paškevičienė.

Sugedo vožtuvo sandariklis

Pasak degalines aptarnaujančios įmonės „Unitechna“ direktoriaus pavaduotojo technikai Arnoldo Navicko, degalinėje sugedo vožtuvo sandariklis.

„Degalinės klientui pilantis degalus sugedo vožtuvo sandariklis. Dėl to įvyko degalų nuotėkis ir dalis kliento apskaitytų degalų nepateko į automobilio baką. Įvykus techniniam gedimui sutvarkėme sugedusią degalų kolonėlę, patikrinome visas kitas degalų išdavimo kolonėles toje degalinėje.

Papildomą tikrinimą atlikome ir kitą dieną. Degalų išdavimo kolonėlių techninė priežiūra atliekama kiekvieną mėnesį. Paskutinis tikrinimas minėtoje degalinėje buvo atliktas kovo 8 dieną. Mūsų įmonė „Ventus-Nafta“ degalinių tinklui „Orlen“ kolonėles ir jų garantinę priežiūrą tiekia jau daugiau kaip dešimt metų. Sugedusiai degalų kolonėlei dar galioja gamintojo garantija“, – sakė A.Navickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.