Keičiamos vandens tiekimo sutartys: „Kokią katę maiše mums rengia?“

Nuo gegužės 1 d. pradeda galioti atnaujintos „Vilniaus vandenų“ sutartys dėl vandens tiekimo. Bus keičiamos visų gyventojų sutartys, tačiau šie pasigenda skaidrumo – kas keisis ir kodėl apie tai jiems nėra pranešta?

Nuo gegužės 1d. pradeda galioti atnaujintos „Vilniaus vandenų“ sutartys dėl vandens tiekimo.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo gegužės 1d. pradeda galioti atnaujintos „Vilniaus vandenų“ sutartys dėl vandens tiekimo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 10:16 AM, atnaujinta Apr 27, 2017, 8:26 AM

„Kokią katę maiše gyventojams rengia „Vilniaus vandenys“?“, – norėjo sužinoti į redakciją kreipęsis Stasys.

Pasigenda skaidrumo

„Vilniaus vandenys“ pranešimą apie naujas sutartis išplatino balandžio pradžioje, bet naujiena pasiekė ne visus. Štai Stasys pasakojo apie naujovę išgirdęs atsitiktinai radijuje.

„Per radiją atsitiktinai išgirdau, kad „Vilniaus vandenys“ rengia kažkokią naują sutartį dėl vandens tiekimo, kuri palies virš 250 tūkst. vartotojų. Sutartis įsigalioja gegužės 1 d., tai yra po kelių dienų“, – pasakojo jis.

Stasį papiktino tokie pokyčiai – apie tai, kaip keisis sutarties sąlygos nekalbama, o gyventojai, vyro nuomone, nėra pakankamai informuojami.

„Sutartis tai dviejų šalių susitarimas. O kaip jis bus pasiektas per kelias dienas? Dėl ko apie tai niekur neskelbiama? Kodėl sutartis rengiama nesitariant su kita šalimi – vartotojais?“, – klausė vyras.

Nauja sutartis – bendra

Iki šiol „Vilniaus vandenys“ su klientais buvo sudariusios beveik 30 skirtingų geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sutarčių formų. Nuo gegužės 1d. jas visas pakeis viena sutartis.

„Bendroji sutartis bus vienoda visiems vartotojams, o individualios paslaugų teikimo sąlygos bus numatytos specialiojoje su klientu pasirašomoje sutarties dalyje“, – aiškino „Vilniaus vandenų“ komunikacijos skyriaus vadovas Antanas Bubnelis.

Bendrovė teigė, kad jokios sutarties detalės keičiamos nebus, o tie vartotojai, kurie pokyčius pajus, turėtų džiaugtis.

Bendrojoje sutarties dalyje klientams bus suvienodinti suvartoto vandens kiekio deklaravimo ir sąskaitų apmokėjimo terminai – įmonės turės daugiau laiko sumokėti už paslaugas.

Jei gyventojai bus nedeklaravę skaitiklio rodmenų, mokėjimo dokumente bus nurodomas per pastaruosius 12 mėnesių suvartoto geriamojo vandens kiekio vidurkis.

„Vilniaus vandenys“ ragina klientus skaitiklių rodmenis deklaruoti bent kas ketvirtį, tokiu būdu nesusidarys nepriemokos ar permokos už suteiktas paslaugas“, – pabrėžė A.Bubnelis.

Tarsis individualiai

Tokios naujovės laukai bendrojoje sutarties dalyje, su kuria galima susipažinti „Vilniaus vandenų“ internetinėje svetainėje. Antroji sutarties dalis, dar vadinama specialiąja sutarties dalimi, numatys kiekvieno kliento individualias paslaugų teikimo sąlygas.

„Dėl specialiosios dalies „Vilniaus vandenų“ darbuotojai su kiekvienu klientu susisieks asmeniškai ir suderins dokumentų pasirašymą, tad patiems nieko daryti papildomai nereikia“, – sakė A.Bubnelis.

Jo teigimu, gyventojai, dar nesulaukę skambučio, neturėtų nerimauti – sutartys bus derinamos ir po gegužės 1d.

Tiesa, bendrovė ragina gyventojus pasitikrinti kontaktinius duomenis, kad „Vilniaus vandenų“ atstovai su jais galėtų susisiekti greičiau bei patogiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.