Prisiminė kalafiorus – palygino kainas su pernykštėmis

Kainų stebėsenos įmonė Pricer.lt  palygino, kiek parduotuvėse šiandien kainuoja žiediniai kopūstai - kalafiorai. Nepraėjo metai po to, kai pernai socialinuose  tinkluose buvo paviešinta  nuotrauka su „Maxima“ parduotuvės  kasos čekiu, kuriame  užfiksuota kaina liudijo, kad kalafioras  kainavo 3,49 euro.

 Pernykštės kalafiorų kainos - turguje ir parduotuvėje. Tai - dar birželis, ne šių daržovių sezonas. <br> A.Srėbalienės nuotr. 
 Pernykštės kalafiorų kainos - turguje ir parduotuvėje. Tai - dar birželis, ne šių daržovių sezonas. <br> A.Srėbalienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2017, 12:59 PM, atnaujinta May 1, 2017, 1:39 PM

Šiuo metu vidutinė žiedinio kopūsto kaina (vieneto) sukasi tarp 1,44 ir 1,99 euro.  

 

 

Tuo metu tai sukėlė skandalą viešojoje erdvėje, milžinišką diskusiją ir  pasipiktinimą socialiniuose  tinkluose apie „išpūstas“  maisto produktų ir  paslaugų kainas. Netrukus buvo suorganizuota ir didžiųjų prekybos  centrų trijų dienų boikoto akciją.

 

Viena vertus, pernykštė „kalafiorų revoliucija“ parodė verslui, kad  visuomenė gali konsoliduotis ir protestuoti prieš nepagrįstą maisto produktų kainų kilimą. Kita vertus, paaiškėjo, kad Lietuvoje  nėra sistemos, kuria naudojantis būtų galima greitai, nuolat  ir patogiai stebėti bei palyginti  bent jau būtiniausių maisto prekių kainas Lietuvos parduotuvėse.

Ši problema  ir  atsiradęs poreikis palyginti kainas paskatino Pricer.lt imtis sistemingos ir skaidrios  kainų palyginimo veiklos.

 

Kalafiiorų kainos šįkart buvo užfiksuotos atliekant kasmėnesinį „Pigiausių maisto produktų krepšelio“, bei „ Žinomų maisto prekinių ženklų“ kainų tyrimą.

Surašėme jas balandžio 28 dieną prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, „Aibė“, „Prisma“ bei internetinėje  parduotuvėje „Barbora“.

 

Daugelis parduotuvių nurodo, kiek kainuoja žiedinis kopūstas - vieneto kainą.

 

Kalafiorų svoris  siekė 780 - 912 g.

 

Parduotuvės  „Aibė“ ir  „Prisma“ kainą nurodo už 1 kg.

 

„Iki“ ir  „Prisma“ prekiauja  kalafiorais  iš Prancūzijos, „Rimi“ -  iš Italijos, „Lidl“ -  iš Ispanijos, o „Maxima“ ir  „Barbora“ atgabeno jų iš Lenkijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.