Kišenpinigiai: kaip išmokyti vaikus pirkti atsakingai

Tyrimas rodo, kad daugiau nei pusė 5–6 metų vaikų iš tėvų jau gauna kišenpinigių, o reguliarias pajamas iš šeimos biudžeto gauna beveik visi vaikai ir jaunuoliai.

 Beveik du trečdaliai paauglių savo kišenpinigius išleidžia saldumynams ir užkandžiams ir visai nesutaupo.<br> 123rf.com nuotr.
 Beveik du trečdaliai paauglių savo kišenpinigius išleidžia saldumynams ir užkandžiams ir visai nesutaupo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT radijas, LRT.lt

Aug 24, 2017, 11:37 AM

Beveik du trečdaliai paauglių savo kišenpinigius išleidžia saldumynams ir užkandžiams ir visai nesutaupo. Pasak Mykolo Romerio universiteto psichologės prof. Aistės Diržytės, svarbu ne tik kalbėti su vaikais apie finansus, bet ir rodyti jiems tinkamą pavyzdį.

„Vaikai turi suprasti, kad tėvų pokalbiai su jais apie pinigus yra skatinami tėvų geranoriško noro padėti vaikams būti finansiškai išprususiais žmonėmis. Svarbu kalbėtis ramiai, nuoširdžiai, geranoriškai ir mokyti vaikus pavyzdžio bendrauti, tartis, kalbėtis. Bet jeigu vaikai mato, kad tėvai leidžia pinigus neribotais kiekiais alkoholiui, cigaretėms, kažkokiems kitiems materialiniams dalykams, kiti kenčia, o jie perka, kad pasipuikuotų, tai irgi ugdo vaikuose tam tikras vertybes“, – aiškina A. Diržytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.