Vasariškų norų topas: batutai – vaikams, paspirtukai – jau ir tėvams

Artėjant rudeniui prekybininkai apibendrina vasaros sezono prekybos rezultatus – šiemet lietuviai netaupė aktyviam poilsiui ir vasariškoms pramogoms. Pirkėjai atkreipia dėmesį į kokybiškus ir ilgiau tarnaujančius pirkinius, kuriuos vis dažniau įsigyja lizingu.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-09-08 11:42

Pasak didžiausios Lietuvoje prekybos internetu parduotuvės Pigu.lt rinkodaros vadovės Giedrės Vilkės, šią vasarą klientai ypač aktyviai domėjosi aktyviam laisvalaikiui skirtais pirkiniais.

Kasmet šiltuoju metu išauga prekyba dviračiais, o šiemet dviratis taip pat buvo viena iš populiariausių vasaros prekių. Šį sezoną klientai rinkosi patvaresnius dviračius, su kokybiškomis pavaromis, lengvesniu aliumininiu rėmu. Klientai orientavosi į apie 200 eurų kainuojančius dviračius.

„Tai, kad dviračiai yra tarp populiariausių vasaros prekių, pernelyg nestebina. Įdomiau, kad šiemet vis daugiau lietuvių atranda alternatyvias aktyvaus laisvalaikio priemones – pavyzdžiui, riedžius arba vis labiau populiarėjančius paspirtukus. Jei anksčiau paspirtukai buvo perkami vaikams, tai dabar juos pamėgo ir suaugusieji, o elektrinius paspirtukus apskirtai pavadinčiau šios vasaros karščiausia naujiena“, – pasakojo Pigu.lt rinkodaros vadovė.

Pasak jos, parkuose ir mieste matome paspirtukais važiuojančias visas šeimas - nuo vaikų iki tėvų, nes tai tampa visos šeimos kartu praleidžiamo laiko dalis. Juo labiau kad paspirtukus patogu vežtis automobilyje, jiems transportuoti nereikia specialios įrangos.

Sodybai puoselėti lėšų negaili

Vis dažniau lietuvių kiemuose galima pamatyti batutuose striksinčius vaikus – batutui įsigyti tėvai nepagaili nuo 100 iki 200 eurų. Prekybininkai pastebi, kad vėlgi svarbiu faktoriumi tampa gaminio kokybė. Batutas yra intensyviai naudojamas daiktas, todėl įsigyjami patvaresni, sertifikuoti gaminiai.

Vasarą daug Lietuvos gyventojų praleidžia sodybose, todėl nenuostabu, kad tarp populiariausių vasaros pirkinių šiemet rasime pintus lauko baldus, o perkamiausių vasaros pirkinių sąrašą baigia žoliapjovės. Pigu.lt duomenimis, šiemet lietuviai ypač pirko čekišką sodo įrangą, kuri pasižymi geru kainos ir kokybės santykiu. Be paminėtų prekių, gyventojai taip pat pirko kitą sodo techniką, šiltnamius ir šaldytuvus bei šaldiklius.

Kokybei netaupo

G. Vilkės teigimu, žvelgiant į vasaros prekybos rezultatus, akivaizdu, kad auga aukštesnės kokybės prekių paklausa. Pirkėjai tampa praktiškesni – jie nori įsigyti daiktą, kuris tarnaus ne vienerius, o daug metų.

„Klientai nori geresnės kokybės prekių, nebenori rinktis iš pigiausių, o dažnu atveju geresnės kokybės prekės kainuoja brangiau. Kadangi prekė brangesnė, ne visi gali ir nori mokėti iš karto, dėl to renkasi geriau išskaidyti mokėjimą dalimis, tačiau įsigyti patvaresnį ir kokybiškesnį daiktą, kuris tarnautų ilgesnį laiką“,  –  pastebi Pigu.lt rinkodaros vadovė.

Pasiskolinti patogiau

Vartojimo lizingo ir kreditavimo paslaugas teikiančios bendrovės „SB lizingas“ duomenys taip pat rodo, kad gyventojai lizingu finansuoja labai įvairius pirkinius.

„Mūsų statistika rodo, kad žmonės skolinasi įvairioms vartojimo reikmėms. Gyventojai neatidėlioja ir įsigyja norimą pirkinį tada, kai jo reikia. Ne visiems pavyksta sutaupyti pirkiniui, o daliai gyventojų tiesiog patogiau pirkti išsimokėtinai ir įmokas grąžinti vienodo dydžio dalimis per pasirinktą laikotarpį“, –  sako „SB lizingo“ generalinis direktorius Mindaugas Valančius.

Pamačius labai reikalingą ar savo svajonių daiktą už ypač patrauklią kainą, delsti tikrai neverta. Didesniems pirkiniams finansuoti labiausiai tinka vartojimo kreditai, mažesnės vertės pirkinius patogu pirkti, naudojantis lizingo paslauga.

Šią vasarą rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa parodė, kad jei reikėtų skolintis vartojimo reikmėms, iš finansinių įstaigų siūlomų paslaugų, populiariausias būtų vartojimo kreditas, toliau sektų lizingas ir kredito kortelė. Tačiau tik labai maža dalis gyventojų skolintųsi iš privačių asmenų (tarpusavio platformų) ar ryžtųsi imti greitąjį kreditą.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.