Vyriausybė: nuo spalio - 9 proc. PVM šildymui

Vyriausybė nutarė laikinai - kad nuo spalio iki gruodžio pabaigos - grąžinti 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui.

Sprendimui dar turi pritarti Seimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Sprendimui dar turi pritarti Seimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 1:58 PM, atnaujinta Mar 20, 2020, 9:50 AM

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė tokiam Finansų ministerijos siūlymui. Sprendimui dar turi pritarti Seimas.

Vyriausybė anksčiau yra pasiūliusi, kad nuo kitų metų sausio šildymui būtų taikomas 15 proc. PVM. Šis pasiūlymas Seimui bus teikiamas kartu su kitų metų biudžeto projektu.

Valdančiųjų „valstiečių“ požiūriai su koalicijos partneriais ir opozicija kiek skiriasi - socialdemokratai ir konservatoriai pasisako, kad 9 proc. lengvata liktų ir kitais metais.

Skaičiuojama, kad 15 proc. PVM tarifas šildymui valstybės pajamas sumažins 24 mln. eurų, 5 proc. PVM visiems nekompensuojamiems receptiniams vaistams, knygoms, keleivių vežimui - dar 24 mln. eurų. Šiuos praradimus iš dalies kompensuos iki 15 proc. padidintas PVM viešbučiams - dėl to planuojama gauti 7 mln. eurų papildomų pajamų.

Šildymui nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas. Liepos pradžioje valdantieji „valstiečiai“ sutiko su konservatorių siūlymu grąžinti lengvatą mainais į pastarųjų paramą urėdijų reformai.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.