Nauja skaičiuoklė internete padės įvertinti, kiek galite skirti kredito įmokai

Gyventojams skolintis atsakingai nuo šiol padės kreditoskaiciuokle.lt. Ją sukūrė duomenų analitikos ir prognozavimo technologijų įmonė „Scorify“, bendradarbiaudama su kredito biuru „Creditinfo“.

Kredito įmokos limitas pradedamas skaičiuoti tik po to, kai gyventojas duoda sutikimą ir el. būdu pats perduoda duomenis skaičiavimui. <br>J.Butkutės nuotr.
Kredito įmokos limitas pradedamas skaičiuoti tik po to, kai gyventojas duoda sutikimą ir el. būdu pats perduoda duomenis skaičiavimui. <br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2017, 12:37 PM, atnaujinta Sep 15, 2017, 12:42 PM

Skaičiuoklėse internete vartotojai paprastai turi užpildyti numatytus laukus. To nereikia daryti kreditoskaiciuokle.lt. Mūsų sukurtas įrankis skaičiavimus atlieka tik pagal oficialias pajamas, turimas kredito sutartis ir kredito istoriją. Pasirinkus tinkamiausią būdą tapatybei nustatyti, šie duomenys automatiškai pasiekia skaičiuoklę ir yra įvertinami mūsų sukurto algoritmo”, - sako Žilvinas Milerius, projekto autorės „Scorify“ direktorius. 

Apskaičiuodamas maksimalią kredito įmoką algoritmas įvertina, kurios gaunamos pajamos yra tvarios, o kurios netvarios, jas eliminuodamas iš tolimesnių skaičiavimų. Pajamų tvarumas yra vertinamas pagal Lietuvos banko pateiktus išaiškinimus.  Atskyrusi tvarias pajamas nuo netvarių, skaičiuoklė sugretina tvarias pajamas su jau turimais mėnesiniais finansiniais įsipareigojimais bei įvertina kredito istoriją. 

Kredito įmokos limitas pradedamas skaičiuoti tik po to, kai gyventojas duoda sutikimą ir el. būdu pats perduoda duomenis skaičiavimui. Pajamų duomenys į skaičiuoklę atkeliauja iš „SoDros“ EDAS sistemos, o informacija apie turimas kredito sutartis ir kredito istoriją pasiekia per kredito istorijos sistemą „Mano Creditinfo“.

„Ši skaičiuoklė padeda atskirti norus ir realias galimybes, kurios kartais pervertinamos. Kadangi skaičiuoklės algoritmas naudojamas ir keletoje finansų įstaigų, savo galimybes įsivertinęs žmogus gali būti gana tikras, kokia įmokos suma per mėnesį dar gali būti laikoma kaip atsakinga, o kokios įmokos viršyti jau nederėtų“, - sako Andrius Bogdanovičius, kredito biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius.

 Projekto partneriais tapo „Citadele“ bankas, finansų įstaigos „General Financing“ ir „Mokilizingas“. Apskaičiavusi kredito įmokos limitą, skaičiuoklė suteikia galimybę gauti šių finansų įstaigų pasiūlymus bei juos palyginti tarpusavyje.  

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.