Brokeriai - prieš Finansų ministerijos užmojus pertvarkyti rinką

 Į Lietuvos įstatymus numatomos nuo kitų metų vasario perkelti Draudimo produktų direktyvos nuostatos sukėlė audrą draudimo brokerių bendruomenėje - brokeriai akcentuoja, kad juos piktina ne direktyva, o Finansų ministerijos įvedamos papildomos nuostatos, numatančios, kad už brokerio paslaugas turėtų mokėti klientai, ir atsirandanti galimybė draudimo produktus siūlyti ir finansinėms įstaigoms, rašo „Verslo žinios“.  

Finansų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Finansų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 9:05 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 9:11 AM

Draudimo brokerių bendrovės RDD vadovė Daiva Daukšienė sako, kad nuostata, jog atlyginimą turėtume gauti tik iš draudėjo, direktyvoje taikoma tik investiciniam draudimui, o čia norima pritaikyti ir ne gyvybės draudimo rūšiai. Ji įsitikinusi, kad šis punktas gali lemti, jog draudimo brokeriai apskritai išnyks Lietuvoje. Net didžiausios brokerių bendrovės, jos nuomone, pajėgs atsilaikyti 2-3 metus, ne daugiau.

Įmonės „Balto link“, valdančios prekės ženklą draudimas.lt generalinis direktorius Robertas Šaltis pognozuoja, kad pakeitimams įsigaliojus, ne tik gali nebelikti dviejų trečdalių brokerių, bet didieji ims orientuotis į juridinius, ne fizinius asmenis, o stambesni perkels centrines savo būstines: „Pavyzdžiui, „Balto Link“ yra antras pagal dydį dalyvis ir jeigu mums sąlygos bus prastesnės nei aplinkinėse šalyse, mes greičiausiai centrinę būstinę perkelsime į Latviją, kur turime didelę apyvartą ir ten jaučiamės komfortiškai. Vykdysime veiklą iš Latvijos“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.