Restoranų sektoriuje analitikai įžvelgia neigiamų tendencijų

Restoranų ir kavinių kredito reitingai pastaruoju metu suprastėjo, rodo „Creditinfo“ duomenys. Analitikai sektoriuje įžvelgia ryškėjančių neigiamų pokyčių, tačiau tiekėjai šiek tiek pablogėjusius atsiskaitymus sieja su prasta vasara ir nemato pagrindo nerimauti, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Įsibėgėjanti infliacija pradeda riboti maitinimo paslaugų paklausą.<br>D.Umbraso nuotr.
Įsibėgėjanti infliacija pradeda riboti maitinimo paslaugų paklausą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 9:30 AM

„Jei paimsime visas šio sektoriaus įmones ir pažiūrėsime, kokius kredito reitingus jos turėjo prieš metus ir turi šiandien, į akis kris įmonių migravimas iš vidutinės į aukštesnę ir aukštą riziką. Šiose grupėse pokyčiai yra didžiausi“, – sako kredito biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vertinimo vadovė Rasa Ruseckaitė.

Pasak jos, įsibėgėjanti infliacija pradeda riboti maitinimo paslaugų paklausą. Sektoriuje ryškėja neigiami pokyčiai, rodantys, kad rinkoje veikiančioms įmonėms ima stigti vietos.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidento Gedimino Balnio teigimu, kalbant apie atsiskaitymus, patys rizikingiausi visada buvo pavieniai restoranai, o tokių pastaraisiais metais daugiausia ir atidaryta. Kredito reitingus esą galėjo kiek nusmukdyti ir didėję alkoholio akcizai, laikinas Vilniaus oro uosto uždarymas. Tačiau G. Balnis pabrėžia, kad bendros restoranų sektoriaus tendencijos išlieka pozityvios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.