Nuo sausio didės algos valstybės tarnautojams

Nuo 2018 metų sausio iki 400 eurų žadant padidinti minimalią mėnesio algą (MMA), Seimas padidino ir minimaliuosius pareiginės algos koeficientus kvalifikuotiems biudžetinių įstaigų darbuotojams.   

Nuo kitų metų MMA sudarys 400 eurų (20 eurų daugiau nei dabar), tad pakeitimu siekiama, kad pareiginės algos pastoviosios dalies dydžiai nebūtų mažesni už nustatytą MMA.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo kitų metų MMA sudarys 400 eurų (20 eurų daugiau nei dabar), tad pakeitimu siekiama, kad pareiginės algos pastoviosios dalies dydžiai nebūtų mažesni už nustatytą MMA.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 2:16 PM, atnaujinta Nov 16, 2017, 2:28 PM

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo pataisas: už balsavo 82 Seimo nariai, o susilaikė 6 parlamentarai.

Nuo kitų metų MMA sudarys 400 eurų (20 eurų daugiau nei dabar), tad pakeitimu siekiama, kad pareiginės algos pastoviosios dalies dydžiai nebūtų mažesni už nustatytą MMA.

Konservatorius Jurgis Razma priekaištavo, kad neužteko politinės valios ir ryžto valstybės tarnautojams pakelti algas daugiau.

„Gaila kad nebuvo politinės valios ir ryžto rimčiau paspręsti tai“, – teigė J. Razma.

Parlamentaras taip pat teigė, kad pataisos nemažina atotrūkio tarp vadovų ir paprastų darbuotojų. Pasak jo, po koeficientų padidinimo, kai kurių darbuotojų algos didės 15 eurų, o vadovų – ir 100 eurų.

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.