Žinia apie kinų planus dar labiau nusmukdė bitkoino kursą

Bitkoino kursas pirmadienį smuktelėjo 10 proc. iki žemiausio lygio nuo lapkričio, reaguodamas į naujieną, kad Kinijos rinkos priežiūros tarnybos planuoja blokuoti tinklalapius, susijusius su kriptovaliutomis.

„Jaunimo linija“ yra pirmoji paramos organizacija Lietuvoje, leidusi siųsti paramą bitkoinais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Jaunimo linija“ yra pirmoji paramos organizacija Lietuvoje, leidusi siųsti paramą bitkoinais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-05 18:27

Anksčiau Kinijos centrinis bankas uždraudė kriptovaliutų biržų veiklą ir virtualiųjų valiutų žetonų platinimo sandorius (ICO). Tačiau privatūs asmenys ir toliau gali atlikti operacijų su skaitmeninėmis valiutomis per išmaniąsias programėles ar užsienio tinklalapius.

Su Kinijos centriniu banku susijęs leidinys „Financial New“ nepatikslino, kuri būtent rinkos priežiūros tarnyba ketina prisiimti atsakomybę blokuoti su virtualiomis valiutomis susijusius tinklalapius. Analitikai pabrėžia, kad kriptovaliutomis prekiaujantys kinai paprastai yra pažengę vartotojai ir moka apeiti įvairius blokavimus.

Po žinios iš Kinijos bitkoinas atpigo 9,8 proc. iki 7300 JAV dolerių, rodo „CoinDesk“ duomenys. Paskutinį kartą bitkoinas tiek kainavo lapkričio 18 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.