Norėję deklaruoti pajamas susiduria su nesklandumais: sistema stringa

Trečiadienį valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) davus startą pajamų ir turto deklaravimui, žmonės suskubo pildyti deklaracijas.

Per sekundę VMI gauna nuo 5 iki 10 deklaracijų.<br>D.Umbraso nuotr.
Per sekundę VMI gauna nuo 5 iki 10 deklaracijų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 5:07 PM

Tiesa, kol kas užpildyti dokumentus pavyko ne visiems norintiems. Su problemomis susidūrusi sakė ir vilnietė Rūta. Ji, kaip pasakojo, turėdama tokių ketinimų prie kompiuterio sėdo trečiadienį per pietų pertrauką.

„Mėginau jungtis per elektroninę bankininkystę. Viskas veikė puikiai, tačiau tik iki tos akimirkos, kai sistema pradėjo jungtis prie VMI bazės. Ratukas ilgai sukosi, o paskui, atrodytų, prisijungė, tačiau viršuje švietė užrašas, kad nesu prisijungusi“, – pasakojo Rūta.

Pakartojusi kelis sykius moteris neteko kantrybės ir deklaravimą nutarė atidėti.

„Niekada tokių bėdų man nekildavo. Kelerius metus patvirtindavau jau paruoštą deklaraciją pačią pirmą dieną, kai tikrai daug žmonių tai daro. O šiemet – nesklandumai“, – skundėsi moteris.

lrytas.lt susisiekus su VMI atstove spaudai Rūta Asadauskaite, specialistė patikino, kad šiuo metu žmonių, pildančių deklaracijas, srautas išties didelis.

„Šiuo metu deklaracijas užpildė jau apie 50 tūkst. žmonių. 12 valandą turėjome apie 20 tūkst. pateiktų deklaracijų, tad galima sakyti, kad srautas į vakarą mažėja.

Paprastai, mokesčių administratorius stebi, kad pirmą dieną jungimasis ir deklaracijų teikimas būna labai aktyvus ir tai yra labai normalu. Šiuo metu per sekundę gauname nuo 5 iki 10 deklaracijų. Srautas tikrai labai didelis, bet sistema veikia, tik, galbūt, ne taip greitai, kaip norėtųsi", - sakė specialistė.

Paklausta, ar žmonės deklaruoti pajamas taip skuba tikėdamiesi greičiau atgauti permokas, specialistė pabrėžė, kad nuo deklaracijos užpildymo laiko permokų grąžinimas nepriklauso.

Pateikti dokumentus už 2017-uosius gyventojai kviečiami iki gegužės 2 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.