Trūko kantrybė dėl vaiko pinigų: R. Šimašius prašo politikų atsiimti „kvailus sprendimus“

Prieš kurį laiką Seimo narys Tomas Tomilinas paviešino labiausiai vėluojančias bei punktualiausias savivaldybes išmokant vaiko pinigus. Nemažai kritikos tąkart kliuvo ir sostinei, mat kol kas čia išmokėta tik 47 proc. pateiktų išmokų.

Panašu, kad kantrybė trūko ir Vilniaus merui Remigijui Šimašiui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Panašu, kad kantrybė trūko ir Vilniaus merui Remigijui Šimašiui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 2:44 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:54 PM

Panašu, kad kantrybė bus trūkusi ir Vilniaus merui Remigijui Šimašiui. Jis savo socialiniame tinkle „Facebook“ griežtai pasisakė apie visą vaiko pinigų sistemą ir besikreipdamas į valdančiuosius paprašė „panakinti savo kvailus sprendimus, kad visi vaiko pinigus gautų taip, kaip gaudavo.“

„Valstiečių lyderi Ramūnai Karbauski, Vyriausybės vadove Sauliau Skverneli, ministre Linai Kukuraiti,

Jums nepatinka laisvi žmonės, bet jums patinka baudžiauninkai. Dėl to jūs padidinote mokesčius kiekvienai šeimai, kuri turi vaikų. Mainais pažadėjote duoti tą pačią sumą (30 eurų per mėnesį), jei jums nusilenks ir paprašys tų pinigų iš valdžios.

Jūs privertėte kiekvieną šeimą atlikti biurokratinį veiksmą, kurio niekam nereikėjo. Jūs privertėte laukti vaiko pinigų, kurie visus pasiekdavo iš karto.

Jūs privertėte savivaldybes dirbti darbus, kurie primena šieno ravėjimą. Pavyzdžiui, Vilniuje, vien šitam jūsų biurokratizmui dirba papildomai 65 darbuotojai. Dirba ir vakarais bei šeštadieniais. Kviečiu ryt jums patogiu laiku ateiti į Socialinių išmokų skyrių, Kauno g 3 ir pažiūrėti kokias nesąmones padarėte.Jūs tyliai kamputyje šypsotės, kai jūsų partijos narys Tomas Tomilinas įžūliai meluoja apie kažkokius neva ministerijos savivaldybei skirtus milijonus.

Jūs piktybiškumu kaltinate žmones, kurie vakarais ir šeštadieniais negali būti su savo vaikais, nes yra priversti vykdyti jūsų absurdiškus įgeidžius. Jūs ieškote kaltų žiūrėdami į kitus, kai reiktų žiūrėti į veidrodį.

Tad gal jūs padarykite dabar tai, ką turi padaryti garbingi ir profesionalūs žmonės – panaikinkite savo kvailus sprendimus, kad visi vaiko pinigus gautų kaip, kaip gaudavo – be jokių prašymų ir biurokratijų“, – savo socialiniame tinkle „Facebook“ rašė meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.