Protų nutekėjimui stato neįprastą kliūtį – teiks paramą studijoms užsienyje

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį Seime teiks Mokslo ir studijų įstatymo 82 -ojo straipsnio pakeitimą.

 Dabartinis įstatymų reglamentavimas neleidžia teikti paramos studentams, kurie studijuoja ne Lietuvos aukštosiose mokyklose.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Dabartinis įstatymų reglamentavimas neleidžia teikti paramos studentams, kurie studijuoja ne Lietuvos aukštosiose mokyklose.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 9:44 AM

Jį priėmus, būtų įteisinta galimybė teikti valstybės paramą asmenims, studijuojantiems užsienio aukštosiose mokyklose.

„Lietuva pagal emigruojančiųjų procentą yra viena iš pirmaujančių Europos Sąjungos šalių, o ypač skaudi mums yra „protų nutekėjimo“ problema.

Esame per maža šalis, kad kiekvienoje srityje galėtume patiems gabiausiems pasiūlyti Kembridžo ar Harvardo universitetų lygio programas, todėl neverta mėginti sulaikyti šių žmonių siekti aukščiausio lygio mokslų.

Valstybė tik gali pasiūlyti tam tikrą paramą, kad jauni žmonės neįsiskolintų kitoms šalims ir sudaryti jiems visas galimybes grįžti atgal į Lietuvą“, – teigia premjeras.

Dabartinis įstatymų reglamentavimas neleidžia teikti paramos studentams, kurie studijuoja ne Lietuvos Respublikos aukštosiose mokyklose.

Priėmus įstatymo pataisą, Vyriausybė planuoja dar šį pavasarį nustatyti tvarką, kuria vadovaujantis parama bus teikiama studijuojantiems ypatingai gerai vertinamuose universitetuose su įsipareigojimu po studijų grįžti į Lietuvą.

Panašios programos egzistuoja ne vienoje pasaulio valstybėje. Galimybės studijuoti užsienyje su įsipareigojimu grįžti jau nuo 2011 metų sudarytos Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.