Kokia staigmena nuo kovo 30-osios laukia vairuotojų Baltarusijoje?

Baltarusijoje vėl bus padidintos automobilinių degalų kainos. Tai bus jau ketvirtas kainų pakėlimas kovo mėnesį ir penktas nuo metų pradžios, rašo portalas „naviny.by“.

 Tai bus jau ketvirtas kainų pakėlimas kovo mėnesį ir penktas nuo metų pradžios.<br> 123rf.com nuotr.
 Tai bus jau ketvirtas kainų pakėlimas kovo mėnesį ir penktas nuo metų pradžios.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 6:01 PM

Kaip pranešė valstybinis koncernas „Belneftechim“, automobilinių degalų kainos pasikeis nuo kovo 30 dienos. Taigi, nuo rytojaus vairuotojai Baltarusijoje į savo transporto priemones pilsis degalų, mokėdami už juos tokias kainas: benzinas AI-92-K5-Euro – 1,25 rublio; benzinas AI-95-K5-Euro – 1,33 rublio; benzinas AI-98-K5-Euro – 1,54 rublio; dyzelinas – 1,36 rublio.

Kainos padidėjo viena kapeika. Paskutinį kartą jos buvo pakeltos kovo 24 dieną. Portalas primena, kad Baltarusijos valdžios institucijos sakė, jog „Belneftechim“ su Ministrų Taryba suderino kainų politiką, parengusi „automobilinių degalų kainų keitimo vidaus rinkoje mechanizmą“.

„Šis mechanizmas, priklausomai nuo besikeičiančios situacijos naftos rinkoje, numato galimybę koreguoti naftos produktų kainas tiek jas padidinant, tiek sumažinant“, – pabrėžė koncernas.

Anksčiau šaltinis naftos chemijos pramonėje sakė, kad artimiausiais mėnesiais ketinama padidinti automobilinių degalų kainas Baltarusijoje iki kainų lygio, kuris yra Rusijos degalinėse pasienyje su Baltarusija.

„BelaPAN“ informuoja, kad šiuo metu kalbama apie benzino kainos padidinimą šalyje 8 proc., dyzelinių degalų – 4,5 procento. Prezidentas Aliaksandras Lukašenka pavadino kainų didėjimą svarbiausia problema gyventojams.

„Žmonėms nerūpi, kokia vidutinė infliacija yra mūsų šalyje. Jie daro išvadas žiūrėdami į prekių, kurias perka kiekvieną dieną, kainas.

O ten augimas mažiausiai 8–10 proc. per metus. O jei čia pridėsime dar ir paslaugas, tai gausime daugiau, o ne 4,5 ar 6 procentus. Todėl kainų kilimas gyventojams vis dar yra svarbiausia problema. Mano reikalavimas nacionalinio banko vadovui, kaip ir prieš 4 mėnesius, yra infliacijos mažinimas“, – sakė valstybės vadovas.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.