Kriptovaliutų vertė trečiadienį sminga žemyn

Trečiadienį priešpiet didžiosios kriptovaliutos patyrė skaudžius kritimus, skelbia leidinys „Business Insider“.

 Tuo tarpu „Etherum“ krito 6,8 proc., „Ripple“ smuko 8 proc., „Litecoin“ – 9,4 proc., o bitkoino konkurentu vadinamas „Bitcoin Cash“ prarado 6,2 proc. savo vertės.<br> 123rf.com nuotr.
 Tuo tarpu „Etherum“ krito 6,8 proc., „Ripple“ smuko 8 proc., „Litecoin“ – 9,4 proc., o bitkoino konkurentu vadinamas „Bitcoin Cash“ prarado 6,2 proc. savo vertės.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 2:46 PM

Virtualiosios valiutos prekybą Londone pradėjo silpnai bei ryte buvo smukusios maždaug 1-3 proc., bet vėliau šis nuosmukis dar labiau padidėjo. Žinomiausia pasaulio kriptovaliuta bitkoinas krito 4,5 proc., iki 7 083,09 dolerio.

Tuo tarpu „Etherum“ krito 6,8 proc., „Ripple“ smuko 8 proc., „Litecoin“ – 9,4 proc., o bitkoino konkurentu vadinamas „Bitcoin Cash“ prarado 6,2 proc. savo vertės.

Anot prekybos platformos „eToro“ analitiko Mati Greenspano, kriptovaliutų nuosmukis trečiadienį koreliuoja su judesiais JAV akcijų biržose.

Volstrito biržų ateities sandoriai byloja apie artėjančią dar vieną sunkią dieną JAV akcijoms – pavyzdžiui, „Dow Jones“ biržos ateities sandorių vertė, prieš prasidedant Niujorko prekybai, jau yra kritusi net apie 552 punktus.

Anot M. Greenspano, akcijos ir kriptovaliutos yra susijusios tuo, kad abi yra laikomos rizikingomis turto klasėmis. Kadangi prekybos karo tarp JAV ir Kinijos tikimybė atrodo kaip niekad didelė, šie įvykiai ragina investuotojus užimti mažiau rizikingas pozicijas.

Paulius Viluckas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.