Pirmosios žaliosios Lietuvos Vyriausybės obligacijos – Nasdaq Baltijos rinkoje

Nasdaq (NDAQ) praneša, kad vertybinių popierių birža „Nasdaq Vilnius“ nuo š. m. gegužės  3 d. į Nasdaq Baltijos Skolos vertybinių popierių sąrašą įtraukia Lietuvos Respublikos Vyriausybės žaliųjų obligacijų emisiją. Tai pirmoji Baltijos šalyse Vyriausybės vertybinių popierių emisija, kurios pritrauktos lėšos bus panaudotos žaliesiems projektams įgyvendinti. 

Ministras Vilius Šapoka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ministras Vilius Šapoka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-30 12:16

Lietuvos Vyriausybės žaliųjų obligacijų emisijos trukmė – 10 metų, obligacijos išperkamos 2028 m. gegužės 3 d. Nominali vienos obligacijos vertė – 100 eurų. Lietuvos Vyriausybė pritrauktas lėšas ketina panaudoti daugiabučių modernizavimui ir energetiniam efektyvumui didinti. 

„Džiaugiamės Lietuvos investuotojams pristatydami Vyriausybės išleidžiamas žaliąsias obligacijas. Taip didiname Lietuvos kapitalo rinkos dalyviams galimybes prisidėti prie žaliųjų projektų finansavimo. Susidomėjimas žaliosiomis obligacijomis yra sparčiai augantis ir globalus procesas visame pasaulyje, džiaugiuosi, kad mes taip pat renkamės šią progresyvią kryptį ir formuojame žaliųjų obligacijų rinką šalyje“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Sveikiname Lietuvos Vyriausybę nusprendus išplatinti žaliųjų obligacijų emisiją ir šiuos skolos vertybinius popierius įtraukti į Baltijos Skolos vertybinių popierių sąrašą – tai pirmoji tokio pobūdžio Vyriausybės vertybinių popierių emisija Baltijos šalyse. Džiaugiamės ilgalaikiu bendradarbiavimu su Lietuvos Finansų ministerija ir tikime, jog žaliosios obligacijos dar labiau paskatins investuotojų susidomėjimą Baltijos regionu“, – sako Saulius Malinauskas, „Nasdaq Vilnius“ Prezidentas.

Pasak S. Malinausko, tokio pobūdžio obligacijų listingavimas Nasdaq Baltijos regione yra reikšmingas įvykis investuotojams ir rinkai, plėtojant tvariąsias investicijas. Europos kapitalo rinkose žaliosioms investicijoms teikiamas ypatingas dėmesys – tai rodo ir sparčiai besiformuojanti žaliųjų obligacijų rinka  Nasdaq Šiaurės regione.

Apie žaliasias obligacijas

Žaliųjų obligacijų pagrindinis tikslas yra žaliųjų projektų finansavimas. Jie turi spręsti pagrindines aplinkosaugos problemas, tokias kaip klimato kaita, gamtinių išteklių išeikvojimas, biologinės įvairovės nykimas, oro, vandens ar dirvožemio tarša. Daugiabučių namų atnaujinimas ir didinamas energinis efektyvumas prisidės prie CO2 kiekio bei šildymo kainų mažinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.