Devyni skurdo požymiai, išlendantys kaip yla iš maišo

Suprantama, kad ne visiems nusišypsojo laimė gimti turtingoje šeimoje ar turėti turtingų giminaičių, kurie yra pasirengę ištiesti pagalbos ranką susiklosčius sunkiai situacijai.

Ir nors tokie žmonės neišmoko užsidirbti pinigų, jie išmoko svarbią, jų nuomone, pamoką – kaip jų reikalauti! <br>V.Balkūno nuotr.
Ir nors tokie žmonės neišmoko užsidirbti pinigų, jie išmoko svarbią, jų nuomone, pamoką – kaip jų reikalauti! <br>V.Balkūno nuotr.
Ir nors tokie žmonės neišmoko užsidirbti pinigų, jie išmoko svarbią, jų nuomone, pamoką – kaip jų reikalauti! <br>V.Balkūno nuotr.
Ir nors tokie žmonės neišmoko užsidirbti pinigų, jie išmoko svarbią, jų nuomone, pamoką – kaip jų reikalauti! <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 10:12 PM, atnaujinta May 3, 2018, 10:00 AM

Daugumos žmonių pajamos yra labai kuklios, ir jie vargais negalais išsiverčia, uždarbiaudami atsitiktiniais darbais, rašo interneto žurnalas moterims passion.ru.

Vieni žmonės, būdami nepavydėtinoje padėtyje, stengiasi nepasiduoti, ryžtingai imasi veiklos ir gauna iš to naudos, o kiti sąmoningai pasiverčia savotiškais duoneliautojais ir bando žaisti savo draugų ir giminaičių jausmais. Kaip juos atpažinti ir netapti psichologinių manipuliacijų auka?

Istorijoje yra daugybė pavyzdžių, kai mažaturčiai žmonės sugebėjo susiimti ir užtikrinti padorų gyvenimą sau ir savo artimiesiems. Tačiau būna ir kitokių situacijų, kada, atrodytų, talentingas ir darbštus žmogus, kuris galėtų išbristi iš skurdo ir pradėti gyventi visavertį gyvenimą, nusprendžia pasirinkti aukos vaidmenį ir pradeda tikėtis, kad aplinkiniai duos jam viską ir iš karto.

Štai keletas pagrindinių požymių, kurie padės atpažinti tokius elgetas apsimetėlius.

Materialinės vertybės aukščiau dvasinių

Paprastai tokie žmonės ignoruoja dvasines vertybes – jiems kur kas svarbiau parodyti savo materialinę gerovę.

Jie ne tik sutiks jus pagal drabužį, bet ir greitai akimis permetę jūsų aprangą ir primetę galvoje, kiek kainuoja jūsų aksesuarai, nuspręs, ar verta gaišti laiką su jumis ir išsiverkti ant peties dėl savo „sunkios dalios“. Tuo tarpu visas santaupas jie išleidžia firminiams rūbams ir net nepagalvoja, kad vėliau gali tekti tenkintis duona ir vandeniu. Pūsti miglą į akis – štai jų pagrindinis uždavinys.

Nuolatiniai skundai gyvenimu

Jūs niekada neišgirsite iš jų nė vienos pozityvios gaidos. Jie visada jums pasakos, kokie jie yra nelaimingi, o visi aplinkui gyvena žymiai geriau, ir todėl turėtų jų pagailėti.

Pamėginti ką nors pakeisti? Kam? Jie yra įsitikinę, kad už juos viskas bus padaryta, tik reikia deramai paverkti, pabėdoti ar atkakliai paprašyti. Ir netgi turėdami namuose gana nepigių daiktų jie gali gyventi apsivertę nešvariame bute ir aimanuoti, kad neturi atliekamo cento buto remontui.

Jų nedomina niekas, išskyrus pinigus

Vieną gražią dieną jūs suvoksite, kad visiškai neįmanoma bendrauti su tokiais žmonėmis. Ir būtent dėl to, kad visos jų šnekos sukasi tik apie tai, kur gauti pinigų arba kaip išgyventi be jų.

Drauge jie nepraleidžia progos sublizgėti savo žiniomis apie elitinius kurortus, prabangius prekių ženklus ir taip toliau, o po to, aišku, pridurs, kaip juos nukamavo toks gyvenimas ir kaip jie pavargo nuo įgrisusio kasdieninio darbo.

Užuot užsidirbus, geriau reikalauti!

Ir nors tokie žmonės neišmoko užsidirbti pinigų, jie išmoko svarbią, jų nuomone, pamoką – kaip jų reikalauti! Jie be sąžinės graužaties gali paimti paskutinius pinigus iš draugų ar tėvų, kurie taupė kokiam nors nenumatytam atvejui. Ir visa tai tik tam, kad užsitikrintų sau komfortą ir įsigytų dar vieną jų statusui svarbų daiktą, kuris padės atrodyti sėkmingesniam.

Daug pavydo – mažai darbų

Užuot susiėmę ir pakeitę savo likimą (pavyzdžiui, įsidarbindami kitame darbe, jei turimas neužtikrina norimo pajamų lygio), jie pradeda virkauti, nuoširdžiai tikėdami, kad tik jie yra nusipelnę gyventi prabangoje, viską sau leisdami, bet kažkodėl tai visos gėrybės atiteko kitiems žmonėms. Ir, beje, giliu jų įsitikinimu – nepelnytai.

Tarsi kokie maniakai nepaliaujamai perka naujus daiktus

Na ir kas, kad jų arsenale krūva visokiausių naujų madingų elektroninių prietaisų, brangių rankinių ir prabangių kailinių – jiems vis maža. Jie visada pirks tas prekes, be kurių, kaip jiems atrodo, tiesiog neįmanoma apsieiti aukštos socialinės padėties žmogui. Na ir kas, kad eilinė prekė bus įsigyta paėmus paskolą ir mokant dideles palūkanas, o dešimtus kailinius spintoje negailestingai kapos kandys. Jiems yra kur kas svarbiau pasirodyti porą trejetą kartų visuomenėje apsivilkus naujai įsigytais drabužiais, nei juos prižiūrėti, nekalbant apie pamąstymą, kiek už juos permokėta.

Visuomenės nuomonė – svarbiau už viską

Jie būtinai susikurs paskyras socialiniuose tinkluose, kur dalinsis gražiomis nuotraukomis ir demonstruos eilinius pirkinius. Ir jiems visai nesvarbu, kad, pavyzdžiui, jų šeima yra alkana ar kažkam skubiai reikia jų pagalbos. Jie tiesiog nepajėgia užjausti ir nesupranta, kodėl turėtų atsisakyti komforto dėl kažkokio kito žmogaus.

Ponios siekia kuo greičiau ištekėti

Kalbant apie ponias (o jų, deja, dauguma), jos siekia kuo anksčiau rasti tinkamą kandidatą, kad po ilgai laukto antspaudo pase galėtų patogiai įsikurti namuose ir traukti pinigus iš savo vyro.

Be to, jos nuoširdžiai tiki, kad dabar jau vyras turi pasirūpinti, kaip vežioti po brangius kurortus, nupirkti papuošalų su įspūdingo dydžio briliantu ar padovanoti naujausio modelio automobilį. Na ir kas, kad jos jį sudaužys vos ne pirmąją dieną?

Svarbiausia, kad vėliau jos dar reikalaus iš savo mieliausiojo moralinės kompensacijos už tai, kad jis išrinko tokį nepatikimą modelį.

Nemoka būti dėkingi

Šiems individams ne tik yra svetimas gailesčio ar sąžinės graužimo jausmas, bet jie dar ir nemoka būti dėkingi. Jiems kažkodėl atrodo, kad visi aplinkui jiems yra skolingi vien už tai, kad jie gyvena šiame pasaulyje ir yra tokie nelaimingi.

Be to, jie niekada nevertina to, ką turi, nuolat reikalaudami iš kitų vis daugiau ir daugiau. O apie tai, kad juos reikėtų pasistengti perkalbėti, negali būti nė kalbos.

Jums paprasčiausiai parodys duris arba pradės suokti savo istoriją apie tai, kad kitiems likimas yra daug palankesnis nei jiems, todėl reikia atsižvelgti į jų padėtį.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.